Marley Spoon of HelloFresh

Ben jij er nog niet uit of je Marley Spoon of HelloFresh wilt bestellen? Dan heb jij geluk. In deze blog gaan we verder in op deze twee aanbieders van boxen en maken een goede vergelijking. Op onze website kun je daarnaast ook reviews en ervaringen lezen van gebruikers van deze producten met daarbij hele duidelijke foto’s. Zo weet je precies wat je kunt verwachten van deze maaltijdboxen. Om te beginnen zullen we kort vertellen waar elke box voor staat en wat de voordelen en nadelen zijn.

Marley Spoon

Als tweede grootste box van Nederland is Marley Spoon een serieuze speler op de foodbox markt. Ze ontwikkelen constant hun producten en dienst om het de consument nog een stukje leuker te maken. Ze bieden boxen voor 2 en 4 personen aan met 2 tot 4 maaltijden per week. Je kunt kiezen uit 12 gerechten per week. Een aantal van deze gerechten zijn bliksemsnel klaar (binnen 20 minuten). Ook kun je ervoor kiezen de box vegetarisch te maken. De bezorging is erg flexibel en gaat via Leen Menken. Het abonnement is flexibel en betaling gaat via iDeal/automatische incasso. De recepten kaarten zijn duidelijk en ingredienten per gerecht verpakt in een luxe maaltijdzak. De kwaliteit van de ingredienten is uitstekend te noemen. Met een gemiddelde marktprijs is deze box ook qua prijs niet verkeerd!

HelloFresh

De grootste aanbieder van kookboxen in Nederland is HelloFresh. Met en geschat marktaandeel van boven de 70% zijn ze niet meer weg te denken in het Nederlandse straatbeeld. De bezorging doen ze namelijk groot en deels zelfstandig met eigen busjes en medewerkers. Maandelijks ontvangen 10.000den klanten een box op de mat. Ook bij HelloFresh kun je wekelijks kiezen uit 12 gerechten (en ook desserts en fruit bijbestellen). 1 gerecht per week is een luxe premium maaltijd waarvoor iets bijbetaald moet worden (€2). Met boxen van 1 persoon tot 6 personen hebben ze de ruimste keuze van Nederland. Of je nu vegetarisch wilt eten, een kindvriendelijke box wilt bestellen of alleen woont; er is altijd iets te kiezen.

Vergelijk Marley Spoon en HelloFresh

Zo op het eerste gezicht lijken deze twee boxen erg op elkaar. Toch zijn er wel wat verschillen te noemen tussen HelloFresh en Marley Spoon. Hieronder hebben we een aantal USP’s opgesomd die de verschillen iets beter zullen verduidelijken. Heb jij zelf nog een aanvulling op dit lijstje op basis van je eigen ervaringen? Dan horen we dat graag van je.

Voordelen HelloFresh

+ Ruime en persoonlijke bezorgmogelijkheden
+ Keuze uit 12 gerechten per week
+ Een premium gerecht per week
+ Wijnbox, Ontbijtbox en Fruitbox
+ Boxen voor 1 tot 6 personen
+ Keuze uit 2 tot 6 dagen per week
+ Geschikt voor gezinnen
+ Sparen voor cadeau’s met het spaarsysteem

Nadelen HelloFresh

– Geen biologische producten
– Korting alleen voor nieuwe klanten

Voordelen Marley Spoon

+ Maaltijden lux verpakt in zakken
+ 12 gerechten per week kiezen
+ Recepten die super snel klaar zijn
+ Prima bezorging
+ Boxen voor 2 en 4 personen
+ Zeer aantrekkelijke welkomstkorting

Nadelen Marley Spoon

– Geen proefbox beschikbaar
– Geen biologische producten
– Geen mogelijkheid voor 1 persoon

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.