Maaltijdbox Klachten: Problemen met je maaltijdbox?

De laatste tijd ontvangen we veel vragen van mensen die klachten hebben over hun maaltijdbox. Dit kan echt van alles zijn. In deze post bespreken we de meest voorkomende problemen met een maaltijdbox en proberen we een oplossing te zoeken voor deze problemen. Kom je er niet uit? Probeer dan altijd eerst contact op te nemen met de desbetreffende maaltijdbox leverancier. De klantenservice van de aanbieder heeft veel meer informatie en mogelijkheden om je problemen op te lossen. Op deze pagina kun je jouw klachten over een bepaalde maaltijdbox melden. Eventueel kun je ook reageren op andere maaltijdbox gebruikers zodat je wellicht hun kunt helpen met het oplossen van hun problemen.

Meld een klacht over een maaltijdbox

Heb jij een klacht met betrekking tot een van de maaltijdbox die in Nederland wordt verkocht? Plaats je klacht dan in het formulier hieronder. Je kunt inloggen met Facebook of email. Probeer je klacht zo goed mogelijk te omschrijven. Hebben je problemen te maken met de bezorging? Wees dan zo specifiek mogelijk: Wat ging er mis, wanneer was dat, en wat had volgens jou anders gemoeten? Misschien is er al eerder iemand geweest met een soort gelijk probleem. Wellicht staat de oplossing voor jouw probleem hieronder dan ook al vermeld.

Problemen met de maaltijdbox?

We hebben een aantal veel voorkomende problemen die je met een maaltijdbox kunt ervaren voor je op een rijtje gezet. Veel problemen zijn helaas niet direct op te lossen. Soms is de maaltijdbox die je hebt gekozen gewoon niet geschikt en moet je overstappen op een andere leverancier. Dit is helemaal niet erg. Er zijn niet voor niets zoveel maaltijdboxen. Elke box is weer anders en geschikt voor een bepaald type gezin. Soms moet je ook een paar maaltijdboxen uitproberen voordat je een geschikte leverancier hebt gevonden die aansluit bij jullie wensen en behoeftes.

1. Levering te laat
De nummer 1 ergernis is dat je levering te laat wordt bezorgd. Vaak zit je met smart te wachten tot je box met boodschappen wordt bezorgd. Bij veel aanbieders wordt ook een tijdsindicatie van de levering gegevens. Mocht de bezorger dan te laat komen is dit erg frustreren. We horen ook verhalen van mensen waarbij de box te vroeg wordt gezorgd en dan niet thuis zijn. Gelukkig hebben veel maaltijdbox leveranciers dan de mogelijkheid om de box bij de buren af te leveren. Dit scheelt weer problemen.

2. Levering beschadigd
Het gebeurt niet veel maar ook leveringen kunnen beschadigen. Dit kan bij het inpakken gebeuren, maar ook tijdens het transport. Als je maaltijdbox bijvoorbeeld niet helemaal goed is afgesloten kun het gevoel hebben dat er misschien iets met de ingredienten is gebeurd. Ook kan een pakket aan de buitenkant beschadigd zijn. Vaak is dit geen probleem. Als je box open is geweest is het wel belangrijk dat je de ingrediënten even goed controleert voor gebruik.

3. Verkeerde box geleverd
Niet is vervelender dan wanneer de verkeerde box is geleverd. Bijvoorbeeld; je bestel een box voor 4 personen maar ontvangt er eentje voor 2 personen. Zo hebben jullie natuurlijk nooit genoeg eten voor het hele gezin. Het kan ook voorkomen dat je een gezin/familie box hebt besteld, maar een hele meer exclusievere en apartere box krijgt. Hierin zitten vaak gerechten die minder geschikt zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld uit andere werelddelen. Dit kan natuurlijk een probleem geven tijdens het diner.

4. Ingredienten bedorven & niet vers
Je koopt een maaltijdbox omdat je verse groente wilt. Dit geldt uiteraard ook voor het vlees en de vis. Iedereen weet dat er met kruiden weinig mis kan gaan, maar producten die gekoeld moeten blijven, zijn gevoelig voor bederven. Wij hebben een aantal keer gelezen dat er bij bepaalde boxen bedorven groente werd geleverd. Dit kan een bloemkool zijn, sla of bijvoorbeeld fruit. De kans dat het bij vlees en vis misgaat lijkt een stuk kleiner te zijn. Je komt er tijdens het koken zelf wel achter wanneer iets niet vers is.

5. Ingredienten ontbreken
Als je een receptenboekje hebt dan staat daarin duidelijk vermeld welke ingredienten je nodig hebt om het desbetreffende gerecht te bereiden. Indien je niet alle producten hebt binnengekregen is je gerecht dus niet compleet. Maak van dit probleem altijd een melding bij je maaltijdbox leverancier. Zij kunnen vervolgens kijken of dit alleen bij jou boodschappenpakket is misgegaan, of dat dit bij iedereen het geval is. Dit voorkomt nieuwe problemen in de toekomst. Klachten over ontbrekende ingredienten komen niet heel vaak voor omdat de boxen vaak zorgvuldig worden ingepakt en gecontroleerd.

6. Recepten onduidelijk
Het kan zijn dat, wanneer je weinig ervaring hebt met koken, de gerecht moeilijk zijn om te maken. Vaak zijn de recepten heel erg makkelijk. Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe het gerecht in elkaar zit, en hoe je alles moet bereiden. Toch wordt er ook wel veel aan het “algemene kookvermogen” overgelaten. Stel je hebt een bepaalde groente nog nooit gegeten, en weet niet hoe je het moet schoonmaken, dan kan dit een probleem zijn. Soms kun je jouw maaltijdbox aanbieders een mailtje sturen bij problemen. Ze geven dan tips en advies hoe je bepaalde handelingen tijdens het koken het beste kunt doen. Op youtube staan ook veel filmpjes met tips.

7. Recepten niet lekker
Het komt regelmatig voor dat je een recept niet lekker vindt. Als je een beetje handig bent met koken dan kun je er wellicht snel nog iets anders van maken. Op de website van de maaltijdbox staat vaak een planning. Op deze planning staan de recepten voor deze week en de volgende foodbox. Je weet dus precies wat je kunt verwachten als je een maaltijdbox besteld. Neem bijvoorbeeld de allerhande box als voorbeeld. Als je hun website bezoekt zie je een overzicht van alle recepten in de volgende box. Vind je het lekker, dan bestel je de box. Vind je het helemaal niks, dan sla je gemakkelijk even een weekje over. Je hebt altijd zelf de controle. Dit maakt de kans op klachten een stuk kleiner.

8. Porties niet voldoende
Tja, en dan heb je lekker gekookt maar blijk je gewoon veel te weinig te hebben voor het aantal personen waarvoor je gekookt hebt. Vaak is dit het geval bij gezinnen met kinderen. Sommige boxen zeggen dat kinderen gemakkelijk mee kunnen eten, maar wanneer je kinderen wat groter zijn willen ook zij natuurlijk grotere porties. Onze ervaring is dat je bij de Familiebox altijd voldoende hebt zodat je wellicht een dag later niet iets kun eten of voor 1 persoon extra kunt eten. Mensen die normaal gesproken grote porties eten dienen hier goed rekening mee te houden. Een maaltijdbox focust vaak op gezond en bewust eten. Dat betekend dat de porties goed zijn verdeeld en afgewogen.

9. Ongewenste tweede box geleverd
Zoals laatst in het nieuws is geweest zijn er maaltijdbox aanbieders die een verplichte tweede levering verwachten. HelloFresh en Beebox zijn hier een voorbeeld van. Soms staat er heel duidelijk vermeld dat dit het geval is, soms moet je daarvoor beter kijken. Lees daarom altijd goed de voorwaarden voordat je de bestelling plaatst. Bij aanbieders waarbij je vooraf moet betalen is het altijd duidelijk. Deze problemen lijken meer voor te komen bij partijen die op factuur bestellen.

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.