Biologische koken met de Beebox biologische maaltijdbox

Veel mensen zeggen het, maar weinigen voegen de daad bij het woord; Biologisch koken. We weten allemaal dat biologisch veel gezonder is dan bijvoorbeeld bespoten groenten en fruit. Maar waarom is de drempel dan vaak zo hoog om toch biologisch te gaan koken? Vaak heeft het met tijd te maken. Je moet je namelijk toch wel erg goed inlezen voordat je gaat beginnen met deze vorm van “bewust koken”. Daarnaast zijn mensen vaak ook erg sceptisch over de prijs. ‘biologisch koken is toch veel duurder’, horen wij vaak van veel van onze bezoeker. Ja en Nee. Het ligt er maar net aan hoe je dit aanpakt. In deze post bespreken we de beebox maaltijdbox. Het beebox biologische boodschappenpakket bezit het EKO-keurmerk. Dit houd in dat minstens 90 procent van de producten zijn van biologische oorsprong zijn. Ook vegetarisch eten behoort bij de beebox tot de mogelijkheden.

Over de biologische beebox maaltijdbox
Veel maaltijdboxen zeggen dat ze biologisch zijn. Vaak is dit ook zo, maar de producten komen niet altijd allemaal van Nederlandse bodem. Nu is dat natuurlijk niet nodig om een stempel biologisch te verdienen, maar wel een manier om je mee te onderscheiden. Beebox doet is. Alle producten komen namelijk voor de volle 100% uit Nederland. En dat proef je!

Het biologische bestelproces
Wat je merkt bij veel maaltijdbox aanbieders is dat er qua producten en ingrediënten wel goed wordt nagedacht over duurzaamheid, maar hier in het verdere proces nog wel een iets aan schort. Beebox gaat voedselverspilling tegen en geeft tips aan haar klanten hoe ze hier bewust mee aan de slag kunnen gaan. De producten worden door de Bee box namelijk geleverd in speciale opklapbare kratten die je ook weer moet inleveren. (worden opgehaald bij je volgende bestelling). De bezorging vind elke donderdag klaar door mensen uit de regio. Zo kan dit gehele proces heel efficiënt en milieu bewust gedaan worden. Dit doen ze tegenwoordig al bij meer dan 3000 klanten.

Kosten van een beebox maaltijdbox
Dan natuurlijk de hamvraag; wat kost zo’n biologisch maaltijdbox nou? Vanaf €30 heb je al een maaltijdbox van beebox in huis. Afhankelijk van de grootte van je gezin, en hoeveel avonden je wilt eten, maak je een keuze voor een geschikte beebox. Beebox bezit het internationale B-Corp keurmerk voor sociale ondernemingen. Ook ontwikkelt Beebox samen met boeren nieuwe producten zoals sap van eigen fruit en brood van Hollands graan.

De beebox keurmerken
Beebox streeft niet alleen naar biologisch en duurzaam, maar bewijst het ook. Debiologische producten in de maaltijdbox hebben het Bio keurmerk en de onderneming heeft het nog strengere EKO-certificaat. Ze zijn altijd goedkoper dan de biologische alternatieven van je lokale supermarkt. Naast het EKO keurmerk is Beebox ook Skal Gecertificeerd, Skal is de toezichthouder in Nederland op het gebied van de betrouwbaarheid van biologische producten, omdat het gebruik van biologisch als term wettelijk beschermd is en een product alleen biologisch genoemd mag worden wanneer het productie proces hiervan aan de wettelijke strikte regels voldoet

Welke beeboxen zijn er?
Je hebt een aantal verschillende maaltijdbox waaruit je kunt kiezen. De “box extra”, de “box maaltijden”, de “box leefstijl bio koolhydraatarm en de “box leefstijl bio vegetarisch”. De ingredienten van deze biologische boxen worden op die manier niet alleen aangepast op jouw gezinssamenstelling maar ook op de eetwensen en jullie leefstijl. Ben je enthoisiast geworden? Koop dan direct een beebox maaltijdbox met korting.

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.