Maaltijdbox aan huis? Boodschappen thuis bezorgen!

Boodschappen aan huis bezorgen, klinkt dat niet fantastisch? Nooit meer de deur uit om je boodschappen in een supermarkt te kopen. Het is een trend in Nederland, dat we met z’n allen steed meer online bestellen en aan huis laten leveren. Dit geldt natuurlijk ook voor de maaltijdbox. Er zijn maaltijdboxen die je kunt ophalen bij een bepaald afhaalpunt. De meeste aanbieders sturen echter op een maaltijdbox aan huis bezorgen. Zo kun je op een optimale manier genieten van je foodbox, en hoef je er dus niet meer de deur voor uit. Je bespaart een hoop tijd omdat je niet de deur uit hoeft om naar de supermarkt te rijden (scheelt ook weer reiskosten). Verder kun je direct beginnen met koken zodra de box thuis is afgeleverd. In dit artikel lees je meer informatie over dit bezorg proces.

Maaltijdbox: van bestelling tot bezorging

Wanneer je een keuze hebt gemaakt uit het brede assortiment van beschikbare maaltijdbox leveranciers, moet je de bestelling plaatsen. Je vult je gegevens in bij de aanbieder en deze gaat vervolgens voor jou aan de slag. Wat er daarna achter de schermen gebeurd is een prachtig proces. Voordat jou boodschappen aan huis geleverd kunnen worden, moeten ze eerst verzameld worden in het grote distributiecentrum van jouw maaltijdbox-leverancier. Alle boeren, slagers, kwekers en andere boodschappenleveranciers brengen laten hun producten ophalen en worden vervolgens in pakketten verpakt. Alles wordt gedaan in gekoelde ruimtes zodat je producten lekker vers blijven. Nadat alle foodboxen gevuld zijn begint fase twee: het thuisbezorgen van de maaltijdbox.

maaltijdbox aan huis bezorgen

Hoe wordt een maaltijdbox aan huis bezorgd?
Bij het bestellen van je box heb je eengegeven wanneer je de maaltijdbox thuis wilde ontvangen. Per leverancier verschilt dit. Zo bezorgd de Familiebox en marley spoon altijd op vaste dagen en tijden. Kijken we naar HelloFresh dan bieden zij veel meer mogelijkheden. Afhankelijk van het moment dat jij prettig vindt laat je de maaltijdbox aan huis bezorgen. Wanneer bij het distributiecentrum alle pakketten zijn verzameld worden ze uitgeleverd aan lokale transporteurs of direct bezorgd. Een bezorger brengt de box altijd tot aan de voordeur. Soms zetten ze hem zelfs voor je in de keuken. Over het algemeen wordt er een dag van te voren aangegeven hoe laat er verwacht wordt dat de bezorger bij jou thuis aankomt. Handig voor de planning!

Waarom zou je aan huis geen maaltijdbox willen?
Er zijn mensen die het vervelend vinden om de boodschappen thuis afgeleverd te krijgen. De allerhande box biedt dan een goede oplossing. Je kunt deze box namelijk tegenwoordig ook afhalen bij je lokale Albert Heijn. Je kunt dat direct de andere boodschappen doen die je sowieso extra nog nodig had. Je kunt deze allerhande box trouwens ook gewoon thuis laten afleveren en de rest van de boodschappen mee-bestellen. Worden ze nog gratis aan huis bezorgd ook. Soms ben je toch al in de stad en is het gemakkelijk te combineren om nog even naar de supermarkt te gaan. Mocht je vaak in tijdsnood zitten in verband met je kinderen of werk, dan raden wij aan toch eens een maaltijdbox te proberen. Je zal versteld staan van de voordelen!

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.