Gezonde maaltijd: Gezonde recepten voor snelle maaltijd!

Denk jij dat een maaltijdbox niet gezond is? Dan is jou beeld na het lezen van dit artikel vast en zeker veranderd. Een gezonde maaltijdbox vind je bij nagenoeg alle leveranciers. Dit is namelijk waar een maaltijdbox per definitief voor staat. Alle aanbieders doen hun uiterste best om praktisch kant en klaar maaltijden te leveren (snelle bereiding met een receptenboek) zodat je een voedzame avondmaaltijd kun bereiden. De maaltijden zijn snel te bereiden om dat alle benodigde ingredienten in de box zitten. De bereiding is eenvoudig en staat stap voor stap en staat stap voor stap netjes uitgewerkt. Zo kun zelfs jij gezond koken. Dat zullen we op deze pagina even kort behandelen. Kant en klare maaltijden uit de supermarkt zijn vaak veel minder gezond dan wanneer je zelf kookt. Dit heeft te maken met versheid van de producten plus de toegevoegde suikers en e-nummers. Maar wat maakt een maaltijd nou zo gezond? De basis van een gezonde maaltijd is dat het gevarieerd is, je niet te veel consumeert, minder verzadigde vetten eet plus veel groente en fruit. Bij de Familiebox zijn de porties groente altijd erg groot, dus deze maaltijdbox is zeker een aanrader mocht je een gezonde maaltijd willen bereiden.

gezonde maaltijd recepten

Hoe eet je een gezond maaltijd

Voedzaam en veilig eten is niet heel moeilijk, als je maar bewust bent wat je eet en waarom je dat eet. Ten eerste is het belangrijk om minder grote porties te eten. Voornamelijk minder vlees. Kies bijvoorbeeld voor een vleesvervanger. Dit komt omdat vlees veel verzadigde vetten bevat. Het is raadzaam om per week een paar keer vis te eten. Ook zuivel dien je met mate te eten. Eet niet meer kaas, slagroom of toetjes dan nodig. Als je melk drinkt, kies dan voor een magere melk. Hoe minder verzadigde vetten hoe beter. Daarnaast is het verstandig om 2 liter water per dag te drinken. Laat die zoete drankjes dus even staan. Thee is ook een goede optie. Door minder voedsel te verspillen draag jij zelf ook bij aan een beter milieu. Uiteindelijk is dat voor iedereen beter. Door producten te kiezen met een keurmerk of duurzaamheid-logo eet je ook bewuster. Biologisch eten is sowieso erg goed voor je omdat je hierdoor minder verkeerde stoffen tot je neemt. De producten uit de beebox zijn allemaal biologisch. Erg gezond dus!

Gezonde maaltijd recepten

Een gezond recept bestaat niet alleen uit het het recept zelf. Het gaat ook om de consistentie die je in het eetgedrag aanbrengt. Je kunt best een stuk vlees eten. Maar niet elke dag. Een gezond recept bestaat uit veel groente, weinig toegevoegde zouten, suikers en vetten. Bovendien moet je opletten dat je een normale portie eet. Is het lekker? Bewaar dan wat voor een andere dag en eet niet alles op “omdat het maar op moet”. Elke maaltijdbox bevat receptenboekjes. Een maaltijdbox recept is altijd te maken met de ingredienten die je in je maaltijdbox hebt gekregen. Makkelijker kan het dus niet!

Dit artikel gaat over gezonde maaltijd, maaltijden aan huis, gezonde avondmaaltijd, snelle maaltijd, kant en klaar maaltijd, gezonde maaltijd recepten. Heb je zelf nog tips over een gezonde maaltijdbox? Of heb je misschien handige tips? Stuur ons dan via Facebook een berichtje. Wellicht plaatsen we jou tips dan binnenkort wel op onze website of ons youtube kanaal. Veel kookplezier en succes met jouw voedzame, duurzame en gezonde maaltijdbox!

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.