9 maanden menu voor zwangere vrouwen

Je bent zwanger en wilt natuurlijk het beste voor jezelf en je kindje. Wat je allemaal wel of niet mag eten is voor veel vrouwen een raadsel. Er wordt veel over geschreven maar wanneer je zwanger bent ben je toch liever met andere dingen bezig. Je wil niet elke dag opnieuw hoeven na te denken wat je mag eten. Daarbij komt dat veel vrouwen in hun zwangerschap moeite hebben met voldoende afwisseling in hun maaltijden te brengen. Goede porties groente en gezonde vitaminen zijn uitermate belangrijk voor een gezonde zwangerschap. Daarnaast zijn goed gedoseerde porties en variatie onmisbaar. In deze blog praten we je bij over het 9 maanden menu van Ekomenu. Ideaal voor zwangere vrouwen!

Koken als je zwanger bent

Hierboven hebben we al een aantal voorbeelden geschetst waar veel vrouwen mee worstelen tijdens hun zwangerschap. Voeding staat in de top 5 van focusgebieden tijdens een zwangerschap. Voldoende rust is goed, maar gezond en gevarieerd eten ook. Het heeft effect op je lichaam en emotie. Hieronder nog even een aantal feiten over eten en zwangerschap.

  • De smaak veranderd. Dit is bij veel vrouwen zo.
  • Het is lastig te weten wat nou wel en niet verantwoord is.
  • Het kost veel tijd om nieuwe recepten te zoeken die passen bij je zwangerschap.
  • Je wilt gezond eten maar tegelijkertijd ook lekker
  • Je bent niet altijd in de stemming om te koken (dus mannen, let op!)

maaltijdbox voor zwangere vrouwen

Voordeel van een maaltijdbox voor zwangere vrouwen

Mannen kunnen met een maaltijdbox goed leren koken, blijkt uit onderzoek van maaltijdbox.com. Door langere tijd te koken met een foodbox leer je eenvoudige kooktechnieken zoals snijden erg snel. Ook je kennis van de oven en het fornuis neemt snel toe. Handig dus, want als je zwanger bent is het best fijn als je man kan bijspringen. Doordat de box gratis wordt thuisbezorgd hoef je zelf de deur niet meer uit. Wel zo fijn als je hoog zwanger bent bijvoorbeeld.

Voorbeelden van recepten

Om je een beeld te geven van wat je kunt verwachten als je met het 9 maanden menu gaat koken hebben we hieronder 14 populaire recepten geplaatst. Wekelijks heb je nieuwe maaltijden in de box, dus voldoende afwisseling. Zit hier niets bij dat je lekker vindt? Check dan eens het aanbod van hello fresh.

  1. Pindakokos soep
  2. Knolselderij Gratin
  3. Scholfilet met venkel
  4. Patatas bravas met gehaktballetjes
  5. Fusilli met gegrilde paprika roomsaus
  6. Mexicaanse Bowl
  7. Pitabroodjes groenten en gehakt
  8. Gevulde Conchiglioni
  9. Rode kool-wortelstampot
  10. Zoete aardappelgratin met tomaat
  11. Stir Fry met paksoi en kip
  12. Kikkererwtencurry
  13. Wraps met Aubergine
  14. Kabeljauwfilet met Venkel

Meer informatie over het 9 maanden menu
Wil je graag nog meer informatie ontvangen over het 9 maanden menu? Bekijk dan het onderstaande filmpje. Ekomenu is absoluut een goede uitkomst voor zwangere vrouwen. Je bespaart veel tijd en frustratie. Veel kookplezier!

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.