Willem&Drees is een samenwerking aangegaan met Ekomenu. Hun heerlijke recepten en biologische producten vind je nu terug in het ‘mijn persoonlijke menu’ van Ekomenu. Bekijk direct hele aanbod op de nieuwe website.

Review Willem en Drees

Wil jij biologisch koken? Dan is er bijna geen betere box op de markt dan de Willem&Drees box. Met inmiddels tal van verschillende soorten heb je keuze genoeg. In deze review zoomen we verder in op de box maaltijden voor 2 personen. Hij is ook beschikbaar voor 3 tot 4 personen. Andere keuzes zijn bijvoorbeeld de box extra, box eenpersoons, box leefstijl, bio koolhydraatarm, box vegetarisch of de basis versbox met diverse biologische producten. Aan jou de keus om na het lezen van onze Willem&Drees ervaringen te beslissen welke box jij wilt proberen. Bekijk ook onze kortingscode en fruitboxen.

Wat is de Willem&Drees maaltijden

Het bedrijf achter deze boodschappenpakketten ademt duurzaamheid. Niet alleen een volledige focus op biologisch koken maar ook alles erom heen. Zo krijg je geen receptenkaarten geprint maar moet je dit zelf online opzoeken. Via je laptop of telefoon kun je vervolgens de kookinstructies bekijken. Handig? Misschien minder praktisch, wel beter voor het milieu. De gerechten van Willem&Drees (beebox) duren wat langer om te bereiden dan de gemiddelde maaltijdbox. De kwaliteit van de kookinstructies vinden wij echter wel erg goed. Er wordt duidelijk uitgelegd hoe/wat je wanneer moet doen. Er is een splitsing gemaakt tussen kookvoorbereidingen en het daadwerkelijke koken. Zo brengen ze een duidelijke structuur aan in het koken. Bij deze leverancier zit je niet direct vast aan een abonnement, kun je de leveringen altijd stopzetten en gaat het betalen gemakkelijk via internet.

Waarom biologisch koken?

Er zijn veel redenen waarom mensen bewuster willen koken/leven. Soms heeft het met een allergie te maken. Soms met een bewuste keuze om gezonder te gaan leven. Andere willen milieubewuster bezig zijn. Wat je motivatie ook is; het verschil is echt te proeven. Zo worden de groenten niet met allerlei giftige bestrijdingsmiddelen bespoten en is vlees/vis gekweekt op een duurzame verantwoorde manier. De smaak van deze producten is puurder en het verhaal is eerlijk. Wat Willem&Drees goed doet is inzicht geven in de afkomt van de producten. Dit vind je op verpakkingen maar ook op de website.

Willem&Drees maaltijden voor 2 personen
Wat zat er in de deze box? Die vraag willen veel mensen beantwoord zien. Om een goed beeld te krijgen van deze biologische foodbox hebben we hieronder de ingredientenlijst geplaatst met daarbij de bijbehorende leveranciers zodat je eventueel zelf nog iets kunt nabestellen.

 • 6 stuks bio eieren van ‘t Paradijs
 • 1 stuks bio elstar van Biofruit
 • 1 stuk bio gele uiv an Douwe Monsma
 • 250 gram bio kastanje champignon van paddestoelenrijk
 • 150 gram bio koningsoesterzwam van paddestoelenrijk
 • 150 gram bio oude kaas van Bastiaansen bio kaas
 • 1 stuk bio paksoi van Rob van Paassen
 • 1 stuks bio prei  van Wim Peeters
 • 50 gram bio radijskiemen van van der Plas
 • 500 gram bio rode bieten van Biobrass
 • 1 stuk bio rode ui van de Biologische Boerderij De Eerste
 • 2 stuks bio rozenbroodje van Le Perron
 • 75 gram bio salsa verde van BelleMarie
 • 2 stuks bio tartaar van Eco Fields
 • 500 gram bio texelse zilte aardappel van  Marc van Rijsselberghe
 • 400 gram bio tomatenblokjes van La Bio Idea
 • 20 gram bio verse bladpeterselie van Puur Aroma
 • 1 stuk bio witte kool van Biotoon
 • 200 gram gerookte makreel van Visrokerij Meij

Review: De maaltijden van Willem&Drees bestellen

Vorig jaar (2016) hebben wij van maaltijdbox.net ook een beebox van Willem&Drees maaltijdbox gereviewd. Deze box had toen als grote minpunt dat de website sterk achterhaald was. Tegenwoordig is dit zeker niet meer het geval. Willemenfrees.nl is hip en voldoet zeker aan de huidige eisen die consumenten stellen aan een site. Het bestelproces is verbeterd en ook het inzicht dat je hebt in de bestelling is duidelijker. Zo kun je direct zien wat er in je maaltijdbox zit, wat je zelf die week nog in huis moet halen om de gerechten te kunnen koken en weet je direct wanneer je volgende box besteld en bezorgd kan worden. Hieronder lees je wat we deze week hebben gekookt.

Onze ervaring met de box maaltijden

1. Frittata met witte kool, paksoi en oude kaas
Smaakvol en machtig. Zonder vlees en vis toch een heerlijke maaltijd. De grote hoeveelheid groente zocht ervoor dat de porties perfect aansluiten. De oude kaas maakte het gerecht echt af. Eenvoudig te koken en met een beetje peper en zout goed op smaak te brengen. Wel jammer dat je zelf honing, yoghurt en mosterd in huis moet hebben. Dit is wel iets waar je vooraf goed op moet letten. Een gezonde maaltijd dus die we zeker nog eens zelf gaan maken.

2. Pizza makreel met rode biet en appelsalade
Ondanks het feit dat vispizza’s niet een van onze favoriete gerechten zijn hebben we toch genoten van deze maaltijd. Binnen 30 minuten hadden we een prima gerecht op tafel staan. Het meegeleverde brood bakt snel gaar, de verse zelfgemaakte tomatensaus was heerlijk en ook de vis (makreel) was lekker vers. De oude kaas die we voor gerecht 1 ook hebben gebruikt maakt ook deze maaltijd weer perfect af. De rode bieten salade was verrassend fris, mede door de appel en het toevoegen van balsamico azijn.

3. Tartaar, zilte aardappelen, prei & paddestoelen
Het laatste gerecht was een feestje. De combinatie van koningsoesterzwam en kastanje champignons met de salsa verde was verrukkelijk. Alles in de wokpan en binnen 30 minuten op tafel. Ook de tartaar was van goede kwaliteit. De zilte aardappelen kun je eventueel iets minder lang koken iets van een “bite” over te houden.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.