Lidl Maaltijdbox

Het is al een tijdje bekend maar Lidl wil op lange termijn de maaltijdbox markt gaan veroveren. Door hun recente aankoop van Kochzauber, lijkt de weg nu echt open te zijn. Concurrent Aldi lijkt uit het veld te zijn geslagen want de laatste maanden moeten ze flink marktaandeel afstaan aan de lidl. Waarom? Omdat lidl zich steeds meer positioneert als supermarkt met meer kwaliteit voor dezelfde prijs. Consumenten zien dit, en geloven hierin. Wanneer lidl ook de maaltijdbox markt gaat betreden kan dat voor flinke opschudding zorgen. Partijen als de Albert Heijn zijn als bekend met deze markt. Zij hebben recentelijk de allerhande box aangekondigd. Het voordeel voor bestaande supers, bij het betreden van de foodbox markt, lijkt schaalvoordeel te zijn. De grote supermarkten beschikken over een grote inkoopkracht wat doorgerekend kan worden in de prijzen van de maaltijdbox. Net zoals Hellofresh op dit moment, doordat ze veel klanten hebben, schaalvoordelen behalen.

Verspakketten bij Lidl

Een alternatief voor de maaltijdbox zijn verspakketten. Deze lossen pakketten vind je tegenwoordig in menig supermarkt. Het zijn maaltijdpakketten of soeppakketten voor 2 personen of 4 personen. Gemiddeld ligt de prijs een stukje lager in vergelijking met een foodbox. De recepten zijn wat minder specifiek en de opmaak en vormgeving minder mooi dan die van bijvoorbeeld Marley Spoon of HelloFresh. Toch kan het voor Lidl klanten een mooi en lekker alternatief zijn.

Wat is het voordeel van Lidl

Het is dus al een tijdje bekend dat lidl in de toekomst iets in de maaltijdbox markt gaat ondernemen. Bij dit Duitse bedrijf dat ze hebben overgenomen kunnen consumenten een box voor 39 euro bestellen. Dit is in lijn met boxen als die van de AH. Ook jumbo zal een box in die prijsklassen gaan introduceren. Wat lidl op dit moment aanbied is een zeer beperkte website. Nog niet alles is online te bestellen. Daar zou nu dus wel eens snel verandering in kunnen komen. Stel je voor dat lidl ook het volledige assortiment online beschikbaar gaat maken. Veel consumenten zullen dan veel eerder de overstap naar lidl gaan maken. De combinatie met een maaltijdbox is dan helemaal niet meer ondenkbaar. Je best dan een lidl maaltijdbox en laat de rest van de boodschappen er gemakkelijk bij bezorgen.

Wanneer kunnen we de maaltijdbox van lidl verwachten?
Wanneer we het innovatieve nieuwe boodschappenpakket van lidl kunnen verwachten is nog onduidelijk. Het is logische dat dit een strategische verandering in het bedrijf zal brengen. Logistiek zal het een enorme uitdaging worden maar met zoveel filialen in Nederland is ook een start met “afhalen” niet uitgesloten. Hou onze website in de gaten voor meer nieuws over lidl.

Online boodschappen doen
Wanneer je dit artikel hebt gelezen denk je misschien, ik wil helemaal niet online mijn boodschappen doen. Ik ga veel liever naar de supermarkt om daar zelf mijn producten uit te kiezen. Veel mensen denken zo. Op dit moment besteld slechts 2% van de Nederlanders hun boodschappen via internet. Wil je meer weten over online boodschappen doen? Probeer het dan gewoon een keertje uit. Het zal al je twijfels wegnemen. Producten zijn hartstikke vers en helemaal niet duurder dan in de supermarkt. Ben je een lidl fan, dan zul je helaas dus nog even moeten wachten.