Online boodschappen doen

We doen het met z’n allen: uren spenderen we op onze laptops, tablets en mobieltjes bij het zoeken naar producten op internet. Alles wordt er gekocht; keukens, badkamers, electronica en kleding. Maar waarom kopen we onze boodschappen nog niet online? Online boodschappen doen blijkt in de praktijk lastiger dan gedacht. Tot voor kort hadden veel supermarkten moeite om een goed en helder bestelproces neer te zetten. Veel consumenten waren bang dat de boodschappen niet vers zouden zijn bij levering, of te laat bezorgd. Boodschappen doen draait vaak ook natuurlijk maar om 1 ding, de houdbaarheid. Daarom kiezen we onze kappen melk, yoghurt en andere zuivel uit. Dit geld ook voor groente en fruit. Gelijk het gek ervaren van online boodschappen doen? Bestel dan direct de Marley-Spoon box!

Ontwikkelingen rondom online boodschappen doen

Uit een recent onderzoek, gehouden onder Nederlanders die boodschappen doen, bleken een aantal interessante feiten naar voren te komen. De schatting voor boodschappen doen via internet zal ontwikkelen van 2% in 2015 naar 20% in 2020. Dat betekend een groei van 10X zoveel online boodschappen binnen een periode van 5 jaar. 63% van de consumenten vindt dat de bezorgdkosten een drempel zijn voor online boodschappen doen. Ongeveer 8% van de Nederlanders denkt at de supermarkt is verdwenen uit de Nederlandse straten over 10 jaar. 77 procent denkt dat we nog wel gewoon supermarkten hebben. Wel in een aangepaste versie. In de onderstaande afbeelding zie je de uitkomsten van dit onderzoek in een mooie afbeelding.

online boodschappen doen

Belangrijkste voordele online boodschappen doen

De onderzoekers hebben naast algemene feiten over boodschappen doen via het internet ook een top 5 van de voordelen samengesteld. De vragen was dus: Wat vind je handig aan online je boodschappen kunnen doen? Of waarom zou je online boodschappen gaan doen? 46% van de respondenten gaf aan dat ze het fijn vinden om niet meer te hoeven sjouwen met de zware boodschappentassen. Zowel in de supermarkt zelf, als richting de auto en uiteindelijk naar de keuken. Als je de boodschappen besteld dan worden ze thuisbezorgd, vaak tot in de keuken! 44% van de mensen zegt dat het vooral handig is dat je buiten de openingstijden van de supermarkt toch je boodschappen kunt doen. Mocht de deur van de lokale winkel op slot zitten, kun je toch nog mooi online kopen. Als 3de punt zegt rui, 40 procent van de mensen dat het een hoop tijd scheelt als je online besteld. Je hoeft de auto niet meer in, je hoeft geen winkelwagentje meer vooruit te duwen, en bent niet uren bezig met een auto inpakken. Als laatste zegt 24% dat het voordeel van online boodschappen is dat je het overal kunt doen, waar je ook bent. Natuurlijk wordt je ook veel minder verleid tot het doen van aankopen die je toch uiteindelijk niet nodig had of liever niet had gewild.

Nadelen van online supermarkt

De grootste nadelen van online boodschappen doen noemen we natuurlijk ook even op. Ten eerste missen veel consumenten inspiratie. Als je door de supermarkt loopt dan kom je producten tegen die je misschien op internet niet had je gekocht. Je kunt verpakkingen vastpakken, snel ideeën vragen aan het supermarkt personeel, en zelfs ruiken aan de (verse)boodschappen. Vaak kom je zo op nieuwe inzichten en maak je thuis andere gerechten dan anders. Ook het sociale aspect is iets wat veel mensen missen tijdens het online boodschappen. Een supermarkt op internet is nou niet bepaald een gezellig plek waar je vrienden en bekenden kunt tegenkomen. Wat is nou dan de ideale combinatie? Natuurlijk, de maaltijdbox. Een maaltijdbox koop je nu direct online. Wist je dat je ook een maaltijdbox kunt winnen?

Maaltijdbox online bestellen

De beste combinatie van alle bovenstaande onderzoeksuitslagen is natuurlijk de maaltijdbox. Dit combineert de voordelen van online boodschappen met het verhelpen van de nadelen ervan. Met de maaltijdbox haal je via het internet heerlijke nieuwe ingrediënten in huis waarmee je vernieuwende kost op tafel zet. Overal te bestellen, snel in huis, en gratis thuisbezorgd. Wat wil je nog meer? Vergelijk maaltijdboxen op deze website of bestel er direct een met onze kortingscodes en introductieactie’s.