Nieuwsupdate Maaltijdboxen: Zomer maaltijdbox nieuws

Ook al gebeurd er in de zomer niet zo veel in maaltijdboxland, hebben wij toch geprobeerd om wat actuele nieuwtjes voor jou op een rijtje te zetten. Er zijn de afgelopen weken wel een aantal interessante nieuwsupdates geweest rondom de maaltijdbox. In deze blog vatten we 4 van deze zomerupdates voor je samen zodat je op de hoogte kan blijven wat alles rondom de maaltijdbox.

1. De halal Maaltijdbox
De halal maaltijdbox van Chef Ali wordt vanaf 18 juni niet meer alleen in Amsterdam, maar ook landelijk bezorgd. De box bevat louter halal-ingrediënten voor drie maaltijden. Chef Ali gaat zijn halal maaltijdbox landelijk bezorgen. De box gaat vergezeld van recepten van tv-kok Mounir Toub, die bekend is van het tv-programma 24 Kitchen. De halal maaltijdbox werd tot deze week alleen in Amsterdam bezorgd. Een halal maaltijdbox met ingrediënten voor drie maaltijden voor één persoon kost €29, een box voor twee personen €39, iedere extra persoon kost steeds €10. De Chef Ali-box bevat ingrediënten voor drie maaltijden. Die worden door de drie ondernemers persoonlijk uitgezocht bij onder meer een halalslager.

2. Een maaltijdbox tegen de kater?
Was het gisteravond gezellig in de kroeg en heb je weer net een paar biertjes te veel weggetikt? Dan lig je nu waarschijnlijk in bed met een brakke kop en heb je ontzettend veel zin in een vet ontbijt. Naar de supermarkt gaan is echter geen optie. Twee studenten uit Groningen zien dit als een gat in de markt en hebben een maaltijdbox tegen katers bedacht: de Brakke Box. In de Brakke Box, die 8 euro kost, zitten allerlei ‘wondermiddelen’ om je er weer bovenop te helpen zoals detoxthee, espresso, eieren, banaan, croissants, soep en last but not least: pijnstillers. De oprichters denken al na over uitbreiding naar andere steden.

3. De Deelbox als Maaltijdbox
Een box met versmaaltijden die je met anderen moét delen: de Deelbox. Ondernemers en organisaties uit de regio onderzoeken samen met start-up Tessa Ebbers de (business)kansen voor een dergelijk initiatief. Een eerste testgroep van telers en werknemers uit de zorg, catering en retail zag voldoende brood in het concept. Inmiddels zijn twee dialoogsessies met alle betrokkenen uitgevoerd en wordt het businessconcept in de gehele keten getest.

4. De lokale maaltijdbox van Oss
Een maaltijdbox met kant-en-klaar eten uit Oss, om te delen met vrienden, buren, familie of zakenrelaties. De jonge onderneemster Tessa werkt aan de ontwikkeling van een echte Osse maaltijdbox. Het idee van een maaltijddoos met lokale producten die door boeren, producenten en koks uit de regio gemaakt zijn, sprak haar aan, maar het mocht geen kopie van dozen als HelloFresh of Allerhande box worden. Tessa krijgt financiële ondersteuning van Agrifood Capital, De Kracht van Oss en de provincie. Het eindresultaat wordt in oktober, tijdens de Dutch Agrifood Week, bekend gemaakt.

Heb jij zelf nieuws over maaltijdboxen in de media gespot en vind je dat dit geplaatst moet worden in dit overzicht? Stuur ons dan een berichtje met een link naar deze maaltijdbox-update. Binnenkort lees je hier ook de review over de nieuwe de Familiebox. Kijk hiervoor onder het kopje reviews en ervaring op deze website. Ook deze zomer hebben we nog een aantal aantrekkelijke aanbiedingen voor je waarmee je direct korting op je maaltijdbox krijgt.

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.