Alternatieven HelloFresh

Veel mensen weten dat HelloFresh de grootste aanbieder van maaltijdboxen is in Nederland. Als je denkt aan een box, dan weet iedereen dit bedrijf wel te noemen. Met wat zijn de alternatieven van HelloFresh? Kan er überhaupt een box tippen aan de beleving die dit concept met zich meebrengt? Of zijn er wellicht andere opties die je zou kunnen proberen? In dit artikel bespreken we kort de substituten van HelloFresh.

Een alternatieve box

Wil je geen HelloFresh meer bestellen, maar nog wel een maaltijdbox proberen, dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld Marley Spoon of de Familiebox. Deze concepten komen het dichtst in de buurt van het gemak, de recepten en de kwaliteit van HelloFresh. Voor iets duurzamers en gezonders kun je terecht bij Ekomenu of Willem en Drees. Qua prijsstelling en mogelijkheden zit Marley Spoon het meest in de buurt en kunnen we dus aanraden als Hello Fresh alternatief.

Zelf inkopen doen

Wil je zelf volledig de touwtjes in handen houden dan kun je kiezen om met online recepten of een kookboek te werken en zelf je inkopen te doen. Je mist dan natuurlijk het voordeel van een complete box die gratis wordt thuisbezorg, maar je zit niet vast aan een abonnement en beperkte recepten-keuze. Al kun je tegenwoordig al uit meer dan 12 recepten per week kiezen. Op de websites van Albert Heijn, Jumbo, COOP en PLUS kun je al veel recept-ideeën vinden. Ook verkopen ze steeds vaker maaltijdzakken en verspakketten. Dit is qua prijs best interessant.

Bezoek een restaurant

Ben jij een echte liefhebber van gemak, dan kun je natuurlijk ook altijd nog een restaurant bezoeken. Je hoeft dan helemaal niet meer te koken en je druk te maken over recepten en de ingredienten. Het grote nadeel is dat je hiervoor wel altijd de deur uit moet (tenzij je besteld via thuisbezorgd.nl). Ook de prijs per persoon is natuurlijk hoger in vergelijking met zelf koken.

Koken met de buren

We ontvangen ook regelmatig vragen van alleenstaanden die een box zoeken voor 1 persoon. HelloFresh heeft zo’n box. Helaas is het qua prijs voor deze mensen interessanter om wel een tweepersoons box af te nemen. Wat je zou kunnen doen is een aantal dagen per week samen koken met een vriend, familielid of buurman die ook alleen woont. Dit is gezellig en kan je ook nog eens veel geld besparen doordat jullie de kosten verdelen.

Conclusie

Aangezien wij heel enthousiast zijn over het totale concept van HelloFresh is er eigenlijk geen box die hier aan kan tippen. Zoals je hebt kunnen lezen vinden wij Marley Spoon het beste alternatief. Ook hebben we je een aantal andere suggesties gegeven voor koken zonder een maaltijdbox. Je mist dan wel een heel leuk product dat het dagelijks leven een stuk leuker maakt. Vooral het gemak van de bezorging, de eenvoudige recepten en de inspirerende gerechten maken dit tot een onmisbare dienst in jouw leven!

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.