9 gezonde HelloFresh gerechten met Falafel

Falafel is een heerlijk en populair gerecht dat voornamelijk bestaat uit gemalen kikkererwten, kruiden en specerijen. Het wordt vaak geserveerd in een pita-broodje met salade, hummus en tahini-saus. Falafel heeft zijn oorsprong in het Midden-Oosten en is inmiddels een wereldwijd bekend gerecht geworden. Het is een populair veganistisch alternatief voor vlees en wordt vaak gegeten als street food. Bij o.a. Marley Spoon, Ekomenu en HelloFresh vinden we steed meer recepten terug in het weekelijkse aanbod waarbij gebruik wordt gemaakt van dit ingredient. In deze blog gaan we verder in op wat het precies is, hoe het smaakt en wat onze persoonlijke top 9 recepten van HelloFresh zijn.

€90
Bekijk code
hellofresh-kortingscodes-actueel

HelloFresh tot €90 korting

Bestel jouw eerste 4 boxen met een korting tot €90!
Bekijk kortingscode

Hoe wordt Falafel gemaakt?

Falafel wordt gemaakt van gemalen kikkererwten die zijn geweekt en gekookt. De kikkererwten worden vervolgens gemengd met kruiden en specerijen zoals knoflook, koriander, komijn en peterselie. Het mengsel wordt gevormd tot kleine balletjes of platte schijven en vervolgens gefrituurd of gebakken. Het resultaat is een knapperige en smaakvolle snack of maaltijd die goed samengaat met frisse groenten en sauzen. Falafel kan ook worden geserveerd als onderdeel van een mezze-tafel, waar het wordt gecombineerd met andere kleine gerechten zoals hummus, baba ganoush en tabouleh. Falafel is niet alleen lekker, maar ook gezond. Kikkererwten zitten boordevol voedingsstoffen zoals eiwitten, vezels en ijzer. Bovendien is het een duurzame keuze omdat het minder belastend is voor het milieu dan vleesproducten.

9 gezonden HelloFresh gerechten met Falafel

Zelf zijn we gek op gerechten met dit traditionele gerecht uit de Levent (het morgenland, Zuidwest-Azië). Je kunt het combineren met veel verschillende soorten groenten en smaken. Hieronder kun je onze persoonlijk lijst met de 9 lekkerste maaltijden van HelloFresh bekijken. Bekijk in de App het aanbod van deze week en kijk of 1 van deze combinaties te kiezen is. Eventueel kun je op de website ook zoeken tussen alle beschikbare recepten en deze zelf bereiden met gerechten uit de supermarkt.

  1. Tortilla’s met wortel-kikkererwtenspread en falafel met yoghurt en frisse salade.
  2. Falafel met geroosterde groenten met yoghurtdressing en ingelegde ui.
  3. Zelfgemaakte hummus met falafel pitabroodjes, gegrilde groenten en frisse yoghurtsaus.
  4. Shakshuka met falafel en witte kaas met aubergine en knapperige tortilla’s.
  5. Falafel met kruidencouscous en baharat met spinazie-tomatensaus, yoghurt en chapati.
  6. Orzosalade met falafel en feta-yoghurtsaus met olijven, cherrytomaten en komkommer.
  7. Falafel met een ‘broodje’ van portobello Met friet en botersla.
  8. Knapperig platbrood met falafel en feta Met hummus-yoghurtsaus en verse munt.
  9. Mediterrane salade met falafel Met parelcouscous, olijven en hummus.

Hoe kan ik dit zelf maken?
Je kunt falafel zelf maken door gedroogde kikkererwten in water te laten weken en vervolgens te mixen met kruiden tot een deeg. De meest lekkere manier om falafel te bereiden, is door de kikkererwten te frituren. Hiervoor gebruik je gedroogde kikkererwten die je in water laat weken. Vervolgens mix je de kikkererwten met kruiden tot een deeg. Vervolgens vorm je balletjes van het deeg en frituur je deze in olie.

Hoe gezond is het?
Falafel kan zeker gezond zijn, zolang je het maar op een gezonde manier bereidt en serveert. Het bevat best wel wat waardevolle voedingsstoffen, zoals eiwitten en vezels. Daarnaast bevat het relatief weinig cholesterol en veel complexe koolhydraten, waardoor het goed is voor je darmgezondheid en spijsvertering. Een portie falafel van 100 gram bevat ongeveer 333 calorieën.

 

Jan Michel

Hallo, mijn naam is Jan Michel. Sinds 2015 ben ik bezig met het verzamelen van informatie over maaltijdboxen. Ik vergelijk de verschillende aanbieders, test de boxen, hou de prijzen in de gaten en schrijf reviews. Daarnaast beantwoord ik alle vragen over de abonnementen, recepten en de actuele kortingsacties. Je kunt mij altijd een mail sturen via info@maaltijdbox.net. Eventueel kun je me ook benaderen via Twitter, Facebook, Instagram of Linkedin.