Welke maaltijdbox past bij mij?

Op dit moment kun je kiezen uit 7 boxen: HelloFresh, Marley Spoon, de Familiebox, Ekomenu, Willen en Drees, Allerhande box en de Krat. Maar welke maaltijdbox past bij jou? In dit artikel bespreken we daarom een groot aantal type nederlanders en levensstijlen en adviseren daarbij welke box in die situatie aan te raden is. Na het lezen van deze blog weet je dus precies welke maaltijdbox jij moet kiezen om te genieten van heerlijke gerechten. Herken jij je niet in een van onderstaande profielen, dan kun je contact met ons opnemen voor meer advies. We behandelen de volgende aspecten:

  1. Vegetarisch
  2. Biologisch
  3. Gezinnen / Kindvriendelijk
  4. 1 persoons box
  5. Inspiratie
  6. Nederlandse keuken
  7. Buitenlandse keuken
  8. Snel klaar / Korte kooktijd
  9. Afvallen
  10. Allergieën

Welke maaltijdbox kiezen?

Om te beginnen is het belangrijk dat je inzicht krijg je behoeft qua eten. Wat vind jij belangrijk? Hou je van afwisseling? Wil je vooral bekende gerechten eten? Hou je van de buitenlandse keuken? Moeten er kinderen mee-eten? Heb je een groot gezin? Ben je allergisch voor bepaalde producten? Eet je alleen vegetarisch? Wil jij bewuster eten en bijvoorbeeld uitsluiten biologische eten? Wil je een box laten bezorgen of de mogelijkheid hebben deze ergens af te halen? Ben je een ervaren kok of juist een beginner in de keuken? Heb je veel tijd om te koken of juist weinig tijd? Ga al deze vragen voor jezelf eens langs. Zo ontstaat er namelijk een duidelijke behoefte. Je weet nu waar je op moet letten bij het kiezen van een maaltijdbox die bij jou past.

1. Vegetarisch
Wil je vegetarisch eten dan zijn er voor jou een aantal opties. Je kunt kiezen voor boxen die helemaal vegetarisch zijn of juist een box die je zelf kunt samenstellen en deels vega eten. Bij bijna alle aanbieders kun je hiervoor terecht. Wil je echt een partij kiezen die hierop de focus heeft kun je het beste kijken bij Ekomenu of Willem & Drees.

2. Biologisch
Wil jij je bijdrage leveren aan een beter milieu? Gezonde eerlijke ingrediënten eten die duurzaam zijn gekweekt? Dan moet je een 100% biologische box kiezen. Veel aanbieders werken wel met deels biologische producten (HelloFresh & Marley Spoon), echter zijn er ook twee boxen die hierop een volledige focus hebben. Je kunt dan wederom kijken bij Willem & Drees en Ekomenu.

3. Gezinnen / Kindvriendelijk
Veel gezinnen twijfelen over het nemen van een box. Misschien lust ons kind de groenten wel niet, of krijgen ze veel te eten wat ze niet kennen. Speciaal daarvoor zijn er pakket voor het hele gezin. Uit ervaring blijkt dat de Familiebox hier goed op inspeelt, maar ook HelloFresh voldoet prima aan de wensen van ouders. Kinderen kunnen lekker mee-eten en leren nieuwe smaken kennen.

4. Alleenstaanden
Een box voor 1 persoon kun je uitsluitend bestellen via HelloFresh. Dit pakket levert genoeg voor 3, 4, 5 of 6 maaltijden voor een alleenstaande. Natuurlijk kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een 2 persoons box van Marley Spoon zodat je de rest van de week ook nog wat restjes kunt eten. Verder zijn de flexibele maaltijdpakketten van Albert Heijn ook nog een optie.

5. Inspireren
Hou je van maximale afwisseling? Wil je nieuwe smaken leren kennen? Elke week iets totaal anders eten? Dan zouden we adviseren te starten met HelloFresh of Marley Spoon. Hierbij kun je kiezen uit 12+ gerechten per week die erg van elkaar verschillen. Zowel bekend als nieuwe smaken en Nederlandse producten uit het seizoen of juist het buitenland. De afwisseling is enorm met veel keuze uit vis, vlees of vegetarisch.

6. Hollandse pot
Hou jij echt van Hollandse maaltijden? Dan zou je kunnen kiezen voor Willem en Drees bijvoorbeeld. Zij hebben het Nederlandse gevoel hoog in het vaandel staan. Direct producten van de boer en van het seizoen. Hollandse stamppotjes, gerechten met aardappelen (en groente + stukje vlees). Ze hebben toegankelijke gerechten met bekende smaken. Ook bij Marley Spoon vind je deze smaken wel terug. Deze aanbieder let goed op de wensen van hun klanten en heeft per land unieke recepten en concepten.

7. Wereldkeuken
Wil jij echt iets eten wat je niet kent? Recepten kiezen uit bijvoorbeeld China, Japan, Mexico of andere Oosterse invloeden? Ook dan kun jij het beste kiezen voor HelloFresh en Marley Spoon. Ook Allerhande heeft redelijke wat buitenlandse invloeden in hun menu’s verwerkt. Het grote voordeel door te kiezen voor een aanbieder waarbij je zelf recepten kan selecteren is dat je invloed hebt op de type maaltijden die je ontvangt. Je kunt heel bewust kiezen voor de buitenlandse gerechten.

8. Snel klaar
Wil jij maaltijden ontvangen die je snel kunt koken? En dan bedoelen we binnen 20 minuten? Dan kun je kiezen voor de Quick & Easy box van HelloFresh, de Bliksemsnelle gerechten van Marley Spoon of de snel klaar recepten van de familiebox. Deze concepten verzekeren je van een simpel recept. Ook Willem en Drees heeft recent een snelle box geïntroduceerd.

9. Afvallen / Dieet
Eigenlijk zijn alle aanbieders van foodbox bezig met het ontwikkelen van gezonde en voedzame recepten. Veel aanbieders geven inzicht in de calorieën en voedingswaardes. Ekomenu heeft zelf eens speciale box voor afvallen. Je kunt dan echt bewust met je dieet bezig zijn. Deze recepten zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die wat kilo’s kwijt willen. In veel recepten vind je sowieso tips om de porties aan te passen voor mensen die minder calorieën willen eten.

10. Allergieën
Wil jij Koolhydraatarm gaan eten? Dan kun je kiezen voor veel boxen. Heb je echter specifiekere wensen zoals een gluten-lactosevrij menu, diabetes menu of box voor tijdens een zwangerschap? Dan kun je het beste kiezen voor Ekomenu. Ook Willem en Drees heeft specifieke pakketen voor mensen met allergieën. Lees altijd goed de informatie door voordat je een bestelling plaatst zodat je zeker weet dat je alle ingrediënten uit de box kunt eten.

Hulp en Advies bij het maken van een keuze

Hierboven vind je heel erg veel informatie over de boxen. Misschien weet jij na het lezen van deze details al precies welke maaltijdbox jij gaat bestellen. Het kan zijn dat je het nog helemaal niet weet. Stuur onze adviseurs dan even een mailtje. Je kunt namelijk altijd contact met ons opnemen voor vragen en advies over het kiezen van een geschikte box. We kunnen je dan direct voorzien in een actuele kortingscode.