Ontbijtbox

Het is wel duidelijk geworden uit het onderzoeken dat een gezond ontbijt heel belangrijk is voor je lichaam. Hieruit is juist gebleken dat mensen die ontbijten juist meer last hebben van overgewicht moeten we nu onze ontbijt beter overslaan? Nee zeker niet. Een ontbijt is zeer gezond en helpt jou bij het gewichtsverlies. Een gezond ontbijt doet je goed als je er rustig voor gaat zitten en vooral ervan genieten. Op deze manier wordt dat je ontbijt als het ware met open armen ontvangen door je spijsvertering. Hierdoor verhoogt de stofwisseling in jouw lichaam. Als je bijvoorbeeld met haast een boterham op eet dan zullen je maag en darmen dit wel verteren, maar niet van harte en daardoor minder volledig. Op deze manier gaan de belangrijke voedingsstoffen verloren en de stofwisseling komt hierdoor minder goed op gang. Een ontbijtbox kan je hierbij flink ondersteunen. Maar waarom is een ontbijt zo belangrijk?

Gevolgen van een slecht ontbijt

De gevolgen hiervan zijn dat jouw lichaam-vetverbranding geremd wordt en wat kan leiden naar overgewicht. Jouw lichaam draait ’s nachts voor grotendeels op de energie uit vetten en dat blijft allemaal door gaan tot de volgende maaltijd die uit koolhydraten bestaat. Het komt vaak voor dat je in de ochtend geen honger hebt, hieruit kun je concluderen dat jouw vetverbranding nog in volle gang is. Als je toch gaat eten, dan wordt die verbranding verminderd. Als je kiest voor een groene smoothie in de ochtend dan hoef je hiervoor niet zoveel trek te hebben. Je beschouwt het meestal als een drankje, terwijl hierin veel gezonde voedingsstoffen in zit.

Een stoplicht ontbijt?

Paprika’s zijn er in vele kleuren en maten. De bekendste soorten zijn voor ons toch wel de stoplicht paprika’s of terwijl de rode, gele en groene bij elkaar in een zakje. Een groene paprika is nog onrijp maar wel goed eetbaar, alleen wat bitterder van smaak. De andere kleuren paprika’s zijn zoeter en bevatten ook veel meer vitamine C. wist je dat een rode paprika wel 3 keer meer vitamine C bevat dan een sinaasappel? Paprika’s kun je , nadat je ze goed hebt gewassen, prima rauw eten in een salade of een sandwich, of als knapperig tussendoortje op school. Maar ze zijn ook heerlijk als je ze vult en in de oven bakt.

Paddestoelen als ontbijt?

Paddenstoelen zijn niet alleen bijzonder lekker, ze zitten ook boordevol gezonde voedingsstoffen. Ze bevatten oesterzwammen veel kalium en fosfor en zitten cantharellen boordevol vitamine B3 en zink. Al die voedingstoffen zijn onder andere nodig voor het goed laten verlopen van allerlei processen in het lichaam. En wist u dat de portobello, een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon, wel de helft van uw dagelijkse portie groenten is? Deze combinatie die je regelmatig terug in de ontbijtboxen van HelloFresh.

Vitaminesalade van gele paprika

  • 2 gele paprika’s
  • 2 handsinaasappels
  • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • Sap van ½ citroen naar smaak
  • Zout en versgemalen peper
  • 50 g blanke rozijnen

Bereidswijze
Schil de paprika’s met een dunschiller en snijd ze in dunne reepjes. Doe de reepjes in een schaal. Snijd de schil rondom van de sinaasappel en snijd de partjes los. Vang het sap tijdens het snijden op om straks bij de dressing te voegen. Klop de olie met de mosterd, honing, citroen en sinaasappelsap tot een zoetzure dressing en breng op smaak met zout en peper. Vermeng de paprika, sinaasappelparten en rozijnen met elkaar in een schaal en schep de dressing erdoor.

Kiezen voor een ontbijtbox

Misschien heb je wel eens gehoord van de ontbijtbox van HelloFresh. Hierover hebben we recept een leuke blog geschreven. Met zo’n box krijg je maximale ondersteuning om gezond de dag te beginnen. Met afwisselende recepten begin je elke dag goed. De box is verkrijgbaar in verschillende formaten (2 personen of 4 personen). Daarnaast bieden ze ook een fruitbox aan om een gezonde snack mee naar het werk te kunnen nemen (of voor de kinderen tijdens schooltijd of sporten). Altijd voldoende op voorraad zodat je nooit meer misgrijpt.