De recepten van HelloFresh

Veel mensen denken dat je bij een maaltijdbox een aantal verschillende ingrediënten ontvangt en dat je daarbij een briefje krijgt met kookinstructie’s. In zekere zin is dit ook het geval. Echter zijn de recepten tegenwoordig zo professioneel, praktisch en duidelijk dat iedere leek kan koken met HelloFresh. Op deze pagina laten we zien hoe zo’n receptenkaart, zoals het tegenwoordig heet, eruit ziet. Vroeger kreeg je een receptenboekje. Dit kon ook prima omdat je standaard 3 of 4 gerechten kreeg bij een bestelling en geen recepten kon wisselen. Tegenwoordig heb je de keuze uit 10 gerechten. Voor de snelle rekenaars onder ons: Dat zouden heel veel verschillende boekjes worden. De receptenkaarten bieden daarom een uitkomst.


receptenkaart hellofresh

overzicht recept

HelloFresh instructies

Als je de box thuisbezorgd krijgt is het eerste dat je doet: check de houdbaarheid. Bekijk welk gerecht je als eerste moet eten, en welke maaltijden eventueel iets langer bewaard kunnen worden. Leg de producten die koel moeten worden bewaard direct in de koelkast. Leg de kruiden en andere ingrediënten op een donkere plek waar ze niet kunnen beschadigen. Dit bevorderd de productkwaliteit. Tip: Wanneer je gaat koken pak je de receptenkaart erbij en bekijkt alle informatie goed. Door je vooraf goed in te lezen weet je precies wat je moet doen.

recept details

Overzicht
Links onderaan het receptenblad vind je een opsomming van een aantal belangrijke gegevens. Zo lees je daar de houdbaarheidsdata, vind je een aanduiding van de moeilijkheidsgraad van dit gerecht en kun je ook aflezen hoelang je ongeveer bezig bent met koken. Er staan ook icoontjes bij die het recept omschrijven. Bijvoorbeeld; Vega, kindvriendelijk of ontdekken.

recept ingredient overzicht

HelloFresh Wijn
Wist je dat HF ook een wijnbox heeft? Een bijpassende wijn bij het recept vind je rechtsboven de kaart. Hier is ook een lijst met ingrediënten geplaatst inclusief plaatje. Zo weet jij precies welke naam er bij welk product hoort. Zeker voor de beginnende kok kan dit een uitkomst zijn. De producten met een groen sterretjes moet je koel bewaren. Je ziet dus in 1 oogopslag wat je waar moet bewaren. Het is ook direct duidelijk als je een ingredient mist of zelf moet kopen.

recept omschrijving

Beschrijving maaltijden
Elk recept heeft een  unieke beschrijving. Hier vind je meer informatie over het gerecht, de smaak of bijvoorbeeld de afkomst. Het is handig als je bijvoorbeeld aan iemand anders moet vertellen wat je vanavond gaat eten. Het is een samenvatting van wat jullie te wachten staat. Soms staan er ook kooktips of andere relevantie informatie over bijvoorbeeld afkomst de van ingrediënten vermeld.

maaltijd specificaties hellofresh

Product details en voedingswaarden
Wil jij altijd precies weten hoeveel energie, vet of suikers er in je eten zitten? Let jij op de koolhydraten of vezels in het eten? HelloFresh beschrijft al deze informatie in de recepten. Je ziet altijd precies hoeveel er per portie of 100 gram in je eten zit. Soms geven ze zelfs tips over hoe je kunt minderen met bepaalde voedingsstoffen door specifieke ingrediënten niet (of minder) aan het eten toe te voegen. Omdat de HelloFresh boxen voor 1 tot 6 personen beschikbaar zijn geven ze hoeveelheden weer per persoon. Kook jij voor 3 personen; kijk dan in het rijtje onder 3P.

kookinstructies hellofresh

Duidelijke kookinstructie’s
Als laatste bevat de receptenkaart natuurlijk ook kookinstructies. Deze zijn opgebouwd uit twee aspecten. Ten eerste vind je tekstueel een heldere beschrijving per stap. Daarnaast wordt dit ondersteund met goede duidelijk plaatjes. Deze afbeeldingen laten per stap duidelijk de handeling zien die moet worden gedaan. Er kan eigenlijk niks meer misgaan. Kom je er niet uit? Dan is er altijd nog de HelloFresh klantenservice die je kan helpen. Ze zijn dagelijks bereikbaar via de chat of telefoon. Recent heeft een beginnende kok de box getest, bekijk hier de review.