HelloFresh en de beginnende kok

Omdat wij het belangrijk vinden om onze reviews zo onafhankelijk mogelijk te houden hebben we deze de ervaringen van een beginnende kok met HelloFresh binnengekregen. In deze blog je meer over hoe een beginnende kok HelloFresh omschrijft en wat de voor en nadelen voor haar zijn: En toen was het zover, de eerste HelloFresh box werd gebracht en een tikkie nerveus maakte ik de box open en pakte de verschillende ingrediënten uit de box. Mijn omgeving typeert mij als een slechte eter die niets lust en al helemaal niets nieuws durft te eten. Na dit altijd ontkent te hebben, herkende ik mij er toch wel in bij het openmaken van de box. De meest bijzondere gerechten en onbekende groeten kwamen mij tegemoet. Ook moet ik bekennen dat ik ook een zeer matige kok ben die het liefst gebakken aardappels, vlees en groente maak en eet. Behoorlijk sceptisch begon ik aan het avontuur dat HelloFresh heette”.

€90
Bekijk code
hellofresh-kortingscodes-actueel

HelloFresh tot €90 korting

Bestel jouw eerste 4 boxen met een korting tot €90!
Bekijk kortingscode

eerste keer HelloFresh

Hoe bevalt HelloFresh?
Nu, drie weken later moet ik bekennen dat het best wel meevalt. Iedere week maak ik, toch wel gespannen, de box open en kijk ik als eerste in het mapje met de recepten en zie ik toch wel op tegen de maaltijden die gaan komen, maar ik moet eerlijk bekennen dat ze meestal wel goed bevallen. Niet alleen op het gebied van smaak, maar ook op het gebied van koken leer ik erg veel bij. Ik leer de meest bijzondere groeten, sausjes en kruiden kennen en bovenal leer ik snijden. Want dat moet ik wel bekennen dat het veel snijwerk met zich mee brengt. Het koken met een mooi en lekker eindresultaat zorgt bij mij voor een goed gevoel. Heel moeilijk is het niet want de recepten zijn duidelijk beschreven op de kaarten die worden meegeleverd.

Structureel een maaltijdbox?
Of ik altijd met deze box zou willen koken vind ik een lastige vraag. Ik mis ergens de keuzevrijheid voor gewoon ‘simpel’ eten, want iedere avond staat er wel wat bijzonders op tafel. Daar zit dat ook weer de charme van de box. Het niet hoeven te bedenken wat je die avond gaat eten en minutenlang staren naar verschillende gerechten in de supermarkt is niet meer aan de orde met de maaltijdbox. Daarnaast heb ik lekkere nieuwe maaltijden leren eten en koken. Maaltijden die ik zelf nooit gekookt zou hebben, maar nu wel ken. Wij krijgen een box met vijf gerechten per week wat inhoud dat ik iedere week vijf nieuwe gerechten leer koken. Een box met drie gerechten per week zou denk ik beter bij mij passen omdat het koken van nieuwe gerechten vaak meer tijd kost dan het koken van bekende gerechten.

Conclusie van een beginnende kok
Terugkijkend op dit HelloFresh avontuur zou ik dit avontuur zeker aanbevelen aan beginnende koks. Je leert op een eenvoudige manier mooie gerechten op tafel te zetten. Voor iedere gezinssamenstelling is er wel een passende box met twee, drie, vier, vijf of zelfs zes maaltijden per week. Ik zou aanraden dit zeker eens te proberen. Al is het alleen maar om je eigen grenzen, op het gebied van koken en eten, te verleggen. Check nu ook de fruitbox.