Jumbo Maaltijdbox

Jumbo is bezig met het ontwikkelen van een maaltijdbox. De supermarktketen wil daarmee concurreren met andere bezorgers van maaltijdboxen. Bedrijven als Streekbox, HelloFresh en Zinner Dinner leveren dozen, kratten of kistjes vol etenswaren en bijbehorende recepten aan huis. Jumbo zal vooral de strijd aangaan met concurrent Albert Heijn, dat inmiddels is begonnen met het bezorgen van maaltijdpakketten. Voor klanten die de zogenoemde Allerhande box bestellen gaat Albert Heijn bovendien de aanvullende boodschappen gratis bezorgen.

Verspakketten van Jumbo

Hoe de box er precies uitgaat zien en welke distributie Jumbo precies gaat inzetten, vertelt de supermarktketen nu nog niet. Het uitgangspunt is in ieder geval dat de box bereikbaar en betaalbaar is voor het grote publiek, aldus een woordvoerder, die zegt dat Jumbo vol in ontwikkeling is met het concept. Uit gegevens van RTL Z blijkt ook dat de overige grote supermarktketens nog geen ambitie te hebben. Spar, Sligro en Emté laten weten geen plannen te hebben. Lidl zegt: “We vinden het hele mooie initiatieven, maar hebben er momenteel geen plannen voor. E-commerce volgen we wel intensief.” Aanbieders van maaltijdboxen, zoals Hello Fresh, Beebox en Streekbox, doen al een paar jaar goede zaken. Hello Fresh zag haar omzet zelfs stijgen met 400 procent.

Jumbo online boodschappen pakket
Het uitgangspunt is voor Jumbo in elk geval dat de boxen ‘bereikbaar en betaalbaar zijn voor het grote publiek’. Jumbo kan nog niet zeggen of de boxen worden thuisbezorgd. De keten werkt tot nu toe alleen met pick-up points voor zijn online bestellingen. Wanneer de Jumbo maaltijdbox precies op de markt komt is niet bekend. Uiteraard lees je dat al eerste op maaltijdbox.net!