Review Marley Spoon

Een van de top maaltijdbox die beschikbaar zijn in Nederland is die de Marley Spoon. Deze box die zijn oorsprong vindt in Duitsland is al een tijdje beschikbaar op de Nederlandse markt. Duizenden Nederlanders hebben inmiddels kennisgemaakt met deze foodbox. De boxen worden gratis bij jou thuisbezorgt op het moment dat het voor jou uitkomt. Uiteraard heeft het review team van maaltijdbox.net ook deze aanbieder aan een test onderworpen. Op deze pagina lees je ons oordeel over Marley Spoon. De review slaat op de Familiebox van Marley Spoon. Deze is geschikt voor 4 a 5 personen (2 volwassen en 2-3 kinderen). Naast deze box is er ook nog een Classic Box. Deze maaltijdbox is geschikt voor 2 personen. Beide maaltijdboxen zijn te bestellen met een inhoud voor 2, 3 of 4 maaltijden. Wil je goedkoop kennismaken met Marley Spoon? Gebruik dan onze Marley Spoon kortingscode. Naast maaltijden zijn er ook plannen voor het ontwikkelen van een fruitbox. Mede namens Marley Spoon wensen we je veel leesplezier en alvast veel kookplezier met je eigen Marley Spoon box. Eet smakelijk!


marley spoon

Bestelproces bij Marley Spoon

Als je op de website van Marley Spoon komt is het meteen duidelijk; Hier kun je terecht voor een maaltijdbox. Er staat duidelijk uitgelegd hoe het bestelproces werkt. De keuze voor een box is snel gemaakt. Op basis van het aantal personen in je huishouden kies je de Marley Spoon familiebox of classic box. In deze review hebben we de box voor 3 avondmaaltijden gekozen. Als je de box hebt geselecteerd maak je een account aan op de website. Hier vul je alle relevante gegevens in rondom je bestelling. Het aflever adres dien je goed te controleren. Er wordt gezorgd op verschillende dagen dus dat zou geen probleem moeten zijn. Zowel in het weekend als door de weeks. Genoeg momenten dus om uit te kiezen. Je kunt vervolgens inloggen in je account. Je ziet daar welke box je hebt besteld en welke gerechten worden geleverd. Mocht je dat willen veranderen dan is dat tot een week voor de levering van de box nog mogelijk. Handig toch? Zo eet je nooit iets wat je niet lekker vindt. Je ontvangt een bevestingsmail als je een wijziging hebt doorgevoerd. Je kunt via je account altijd de vorige leveringen terugvinden en dus ook oude gerechten opnieuw maken. Dit is ook leuk om bijvoorbeeld naar vrienden te sturen, mocht je genoten hebben van een bepaalde maaltijd. De website werkt snel, is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Een tweede bestelling is dus zo gemaakt. De App van Marley Spoon biedt eventueel nog extra informatie om je ervaring met deze aanbieder nog vollediger te maken. Hierin vind je alle recepten en kooktips terug. Handig voor onderweg bijvoorbeeld!

Levering en ingrediënten

De bezorger kwam netjes binnen de afgesproken tijd bij ons langs. Wel wat dit tijdvlak aan de ruime kant. Een levering binnen een paar uur is anders dan binnen een half uur zoals andere maaltijdbox leveranciers bieden. De bezorger was vriendelijk en de buitenkant van de box was onbeschadigd. De levering is gekoeld gedaan aangezien de maaltijdbox koud aanvoelde. De Marley Spoon maaltijdbox wordt geleverd in een karntonnen doos. Een hoge doos, en geen brede box in vergelijking met andere aanbieders. Dit komt omdat de ingredienten apart verpakt worden per gerecht. In een box voor 3 maaltijden vind je dus ook 3 verschillende zakjes. Hierin zitten de ingredienten die Marley Spoon dus al handig voor jou heeft gesorteerd. De producten kunnen met zak en al in de koelkast. Je hebt dus altijd alles gekoeld staan, ook kruiden, wat prima kan. Als je gaat koken pak je een van de zakjes en het bijbehorende receptenblad. Deze zijn van hoge kwaliteit. Met goede tips, trucs, en een duidelijk beschrijving van de recepten. Het is een echte verassing als je een van de zakjes losmaakt. Zeker het handgeschreven briefje maakt deze box extra persoonlijk. Er zijn veel verschillende groenten meegeleverd die je op bekende en vernieuwde wijze moet klaarmaken. Zowel een oven als het gasfornuis waren nodig om de gerechten te kunnen bereiden. Heb je een vraag over een recept of de bereiding? Je kunt dan altijd terecht bij de klantenservice. Die zijn namelijk in de avond, dus terwijl je aan het koken bent, beschikbaar. Deze speciale kook-hotline is er van dinsdag tot zaterdag van 5 tot 8 in de avond. Op de receptenkaarten vind je ook informatie over allergenen en voedingswaarden per portie zodat je nooit voor verassingen komt te staan. Koken met Marley Spoon is dus transparant en de kooktips maken het extra leuk en leerzaam.

Kwaliteit en Versheid

De kwaliteit van de producten was goed, meer dan goed zelfs. Dit is natuurlijk ook een aspect waarop Marley Spoon zich wil onderscheiden. De groenten waren allemaal erg vers en onbeschadigd. We hebben geen plekjes kunnen ontdekken waarvan we konden zeggen dat de versheid in het geding kwam. Exclusieve sausjes en kruiden geven aan de Marley Spoon recepten een unieke twist. De aardappelen waren gebruiksklaar en ook aan het vlees hoefde niets te gebeuren. Aangezien er in ons gezin vleesliefhebbers zijn wordt daar altijd extra kritisch naar gekeken. Als we de kwaliteit en versheid moet samenvatten in een paar woord dan zouden dat zijn; fris ogende ingredienten. Als je de boodschappen in handen hebt dan voel je die frisheid gewoon. Dat maakt de productbeleving als gelijk stukken beter. De ingredienten zelf zijn niet per stuk verpakt wat de duurzaamheid van de box ten goede komt. Alles is in porties afgewogen en in de grote zakken gedaan. Het snijden van de groenten is eenvoudig. Je hoeft geen speciale technieken toe te passen, of groente op een bepaalde manier snijden die voor jou als thuiskok onduidelijk is. Ingredienten als nootjes en rozijntjes zetten je aan het denken. Wat doen dit soort producten met de smaak van een gerecht? Je leert dus veel over smaakcombinaties. Wij zijn van mening dat je met deze maaltijdbox creatiever met voedsel. Dus de dagen dat je geen Marley Spoon maaltijdbox hebt kun je ook uit jezelf nieuwe dingen gaan proberen. Experimenteren met eten, wie had gedacht dat je dat leuk zou vinden!?

Marley Spoon recepten

Zoals we al eerder hebben aangegeven zitten alle ingredienten per gerecht verpakt in een zak. Gemiddeld waren we rond de 40 minuten bezig met een gerecht. Dat was ook ongeveer de tijd die staat aangegeven op de receptkaarten. De foto’s zijn een handig hulpmiddel tijdens het koken. Er staat niet alleen tekstueel uitgelegd hoe je een handeling precies moet doen, maar ook met ondersteunend beeldmateriaal. Voordeel van deze box is dat je zelf weinig in huis hoeft te halen. Alleen peper, zout en suiker. Hieronder staat vermeld wat we per maaltijd aan Marley Spoon ingredienten hebben ontvangen.

Gerecht 1: Gehaktschotel met prei, aardappel en spinaziesalade
Aubergine, Orecchiette, geschaafde amandelen, rozijnen, citroen, kaas, knoflook, tomatenpuree, rode ui en rode paprika.
Gerecht 2: Nasi goreng met varkensvlees en bonte groenten
Honingmosterd saus, knoflook, kaas, currypoeder, spinazie, kruimige aardappelen, rundergehakt, prei en melk.
Gerecht 3: Italiaanse pasta met paprika en aubergine
Varkenslapjes, teriyakisaus, honing, basmatirijst, wortels, geroosterde nootjes, baby paksoi, limoen, verse koriander, knoflook en sojasaus.

Rechts op deze pagina vind je het eindresultaat van deze recepten. Alles was gemakkelijk te maken en voor zowel een beginnende als gevorderde kok een uitdaging. Het zijn maaltijden met smaken die je niet dagelijks tegenkomt. Exclusieve sausjes en kruiden maken deze box uniek en onderscheidend t.o.v. de supermarkt.

Review Marley Spoon
  • Bestelproces
  • Variatie in maaltijdboxen
  • Bezorging
  • Kwaliteit ingrediënten
  • Kwaliteit recepten
  • Duurzaamheid

Samenvatting

De Marley Spoon maaltijdboxen zijn van hoogwaardige kwaliteit, dat merk je aan alles. Het bestelproces is eenvoudig en snel. Je kunt recepten wisselen, dus indien je een bepaald gerecht absoluut niet lekker vind switch je deze om voor een andere. De apart verpakte ingredienten zijn erg handig. Overzichtelijk in de koelkast en je kunt zo snel beginnen met koken. De boxen zijn kindvriendelijk en bovendien erg gezond. De verhouding vlees/vis ten opzichte van de groente is niet evenredig. De focus ligt meer op de groenten. Dat maakt de box voor vleesliefhebbers iets minder geschikt. We ontvingen helaas ook geen bezorg-sms, waardoor je wel de hele avond thuis moet blijven aangezien de bezorgtijden wat aan de ruime kant zijn. Wel zijn we van mening dat deze box de moeite waard is om een aantal weken uit te proberen. Zo zijn de recepten zelf van hoge kwaliteit en zijn de receptkaarten fantastisch (kooktips, productdetails etc). Je merkt dat dit een professioneel product is wat de komende periode nog een verdere groei in kwaliteit zal doormaken.

4.3
User Rating: 3.2 (17 votes)
Sending