Update 27-juni: Deze review is niet actueel. De krat heeft deze box namelijk uit het assortiment genomen, en is dus niet meer verkrijgbaar. Op dit moment kun je nog wel het gemakskrat, gemakskrat VEGA en het weekendkrat bestellen.

Review Kratje Slank

Wil jij wekelijks de meest voedzame, verantwoordelijke en bovendien “afslank-vriendelijke” gerechten eten? Dan is kratje slank voor jou een goede oplossing. Deze afslank maaltijdbox van de Krat geeft jou voldoende ingredienten voor 3 heerlijke gerechten. In deze review gaan we verder in op deze maaltijdbox en bespreken we drie gerechten van kratje slank. Wil je de Krat maaltijdbox direct bestellen? Dat kan door hieronder op de bestelknop te klikken. Kijk ook of er een de krat kortingscode beschikbaar is. Je kunt dan voor volgende week je afslank maaltijdbox bestellen op de website van kratjeslank.nl. Alvast een smakelijk eten!

Wil jij afvallen maar vind je het lastig om de juiste gerechten hiervoor te kiezen? Wil je verantwoord gaan eten maar mis je inspiratie voor het bedenken van lekkere maar gezonde recepten? Dan is er nu de kratje slank maaltijdbox. Deze foodbox van de krat wordt gekenmerkt door voedzame gerechten met lage calorieën. Wij hebben de box van week 4 2017 getest. Hij is te bestellen voor 2 of 4 personen. Zo kun je bijvoorbeeld ook met je gezin / kinderen genieten van deze heerlijk box. De ingrediënten worden vers en gekoeld geleverd op het bezorgtijdstip dat jijzelf kunt selecteren. Hierin is voldoende keus. Je ontvangt daarover na de bestelling nog bevestigingsinfo. Bij elk boodschappenpakket zit een kratje slank receptenboek. Hierin staan de recepten en vind je een overzicht van de producten die je geleverd hebt gekregen. Zo lees je hoe en waar je bepaalde producten moet bewaren (koelkast, voorraadkast & houdbaarheidsdatum). Prijzen van deze box variëren tussen de €39 voor 2 personen en €59 voor 4 personen. Dit is inclusief gratis bezorging.

Beoordeling Kratje Slank

Gerecht 1: SloppY Joe met salade van bleekselderij, Chinese kool en winterpostelein
Ingredienten: 700 gram Sloppy Joe saus, 200 gram bleekselderij, 200 gram Chinese kool, 150 gram winterpostelein, 4 Bloempie broodbakjes, 3 el olijfolie extra vierge, 1,5 el witte wijn azijn, 1 tl mosterd en Peper en zout naar smaak. Op het eerste gezicht een simpel gerecht. Gemakkelijk en snel te maken. Wij vonden dit gerecht erg lekker. De bloempie broodkajes waren goed knapperig en de combi met de Sloppy Joe saus was erg goed. De salade maakt het geheel verfrissend af. De slank tips: “Laat de dressing weg en neem een half Bloempie broodbakje. Neem wel een hele portie Sloppie Joe saus” en “Neem een half Bloempie broodbakje en ook een halve portie Sloppie Joe saus.” Zorgen ervoor dat je tot wel 200KCAL kunt minderen.

Gerecht 2: Kruidige zuurkoolschotel met Nicola aardappels en knakworsten 
Ingrediënten: 800 gram Nicola aardappelen, 200 ml Provamel Soja Cuisine, 1,5 pakken zuurkool, 2 appels, 8 verse knakworsten (rund), 2 tl suiker, 2 el mosterd, 2 tl paprikapoeder, 2 tl kerriepoeder, 0.5 el olijfolie en Peper en zout naar smaak. Met 45 minuten bereidingstijd toch wel een flink gerecht. De meeste tijd gaat zitten in het afbakken van de zuurkoolschotel (30 minuten). Wij vonden dit gerecht wat vlak van smaak. De zelfgemaakte saus was goed. Naar verhouding misschien wat te weinig t.o.v. de aardappel en zuurkool. Het vlees was erg kwalitatief. Vers en een goede smaak. Met de afslanktips: “Neem 1 knakworst en bewaar de ander voor de lunch” en “Neem 1 knakworst en schep een halve portie aardappelen op” realiseer je toch al snel een vermindering van 150KCAL. Wij weten echter niet of je de knakworst wel kunt laten staan:)

Gerecht 3: Noedels met groenten hottie sambal en sticky tempeh]
Ingredienten: 400 gram tempeh, 1 el gember (geraspt), 3 stengels Bleekselderij, 2 bakjes champignons, 1 rode peper, 600 gram Chinese kool, 1 potje Hottie Sambal, 125 gram noedels , 1 blokje bouillon, 500 ml water, 2 el zonnebloemolie, 2 tenen knoflook, 4 el ketjap manis, 1 el water, 2 tl sambal manis, Peper en zout naar smaak. Dit laatste gerecht vonden we de minste van allemaal. Het was lastig om de tempeh goed op smaak te brengen. De saus die je moest maken en het bereiden van de tempeh hierin, vonden wij wat onduidelijk beschreven. De Chinese kool is gewokt erg lekker, zeker in combinatie met de hottie sambal saus. Er werdt voor dit gerecht naar verhouding wat extra noodle geleverd. Deze kun je bewaren voor de volgende dag (lunch) of opscheppen als extra portie (+50 KCAL)

Herkomst producten

Natuurlijk heeft geeft ook deze maaltijdbox wat tips en achtergrond informatie over hun ingredienten en recepten. Zo lezen we in het receptenboekje van de kratje slank van deze week over de herkomst van vlees, saus en broodjes.

1. Bloempie (Amsterdam): Bloempie maakt heerlijke gevulde broodjes in de vorm van bloempotjes. Eerlijke smaken in verrassende combinaties en verfijnde verwerking, dat is het credo van Bloempie. Daarbij staan seizoensgebonden producten uit de eigen regio centraal.

2. Scharrelslagerij Cees de Bouter (Amsterdam): Cees de Bouter en zijn broer Tom hebben sinds 1997 in Amsterdam-Oost een Scharrelslagerij. Scharreldieren zijn niet ingespoten met antibiotica en beter voor het milieu. Het voer van de dieren bevat namelijk geen chemicaliën en bestrijdingsmiddelen. Het vlees komt van de Bon Vivant Coöperatie.

3. Hottie Sambal (Rotterdam): Hottie Sambal: Sauzen is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby van Sita Danser. De verschillende soorten sambal die Sita maakt zijn vrij van conserveringsmiddelen en smaakstoffen en zijn sinds 2009 EKO gecertificeerd.

Review Kratje Slank
  • Smaak
  • Keuze mogelijkheden
  • Recepten
  • Versheid
  • Bestelproces
  • Bezorging

Wat vinden wij van kratje slank?

Over het algemeen zijn we erg enthousiast over deze box. De focus ligt echt op verantwoord eten. Producten zijn vers en van goede kwaliteit. De recepten zelf af en toe wat onduidelijk. Wat echter zeer positief is m.b.t. het receptenboekje zijn de lunchtips die gedeeld worden. Daarnaast vind je ook wat calorieën berekeningen. Zo kun je het gerecht aanpassen naar jouw eigen dieet. De maaltijdbox wordt geleverd in een handig kratje dat je eventueel in een keer in de koelkast kunt zetten. Prijzen zijn marktconform en omdat ze box in zowel een 2 persoons als 4 persoons variant wordt geleverd kun je met het hele gezin genieten. De porties zijn voor een normale eter misschien wel aan de magere kant. Het is zeker leuk om de kratje slank foodbox zelf eens te testen. De recepten kun je later zelf nog eens opnieuw maken!

4.1