Review de Familiebox

Het was op een koude stormachtige maandagavond dat we de de Familiebox wilden testen. Deze maaltijdbox aanbieder heeft standaard een drietal boxen in zijn assortiment; de Familiebox klein, middel of groot. In deze review hebben we het over de familiebox. Onze ervaringen met de variatiebox komen overeen. Wil je eerst meer lezen over de Familiebox voordat je dieper deze review induikt? Op onze website is een uitgebreide pagina beschikbaar met verdere informatie over dit bedrijf. Indien je na het lezen van deze review honger hebt gekregen dan kun je de maaltijdbox met een leuke korting zelf ook proberen. Via onze de Familiebox kortingscode pagina kun je deze korting direct op je bestelling toepassen. We wensen je alvast veel kookplezier en eet smakelijk!


de Familiebox


Bestelproces bij de Familiebox

Op de website van de Familiebox is het duidelijk te lezen; Wij verkopen maaltijdboxen! Deze aanbieder heeft een drietal boxen in zijn assortiment. De familiebox klein/middel/groot ( 2, 3  of 4 personen). Deze boxen hebben allebei een ander karakter en inhoud. Wij kozen voor de familiebox voor 2 personen. De bestelling plaats je gemakkelijk door de box te selecteren en vervolgens je gegevens in te vullen. Het gaat hier dan om je naam, adres en betaalgegevens. Als je dit hebt bevestigd ontvang je een email. Je kunt vervolgens inloggen op de website met je email adres of je telefoonnummer. Wij vinden dit erg innovatief. Door je telefoonnummer in het inlogscherm in te vullen ontvang je een sms met toegangscode voor je maaltijdbox account. In je account kun je verzendmomenten selecteren en bekijken wat er allemaal in je nieuwe box te vinden is. Details over ingredienten, leveranciers en recepten. Wanneer je een nieuwe box wilt bestellen log je dus gemakkelijk in, selecteert de box die je wilt ontvangen, kiest een leverdatum (dit is altijd op maandag avond) en je bestelling is geplaatst. Dat de box alleen op maandagavond wordt geleverd hoeft niet perse een probleem te zijn, maar mocht je structureel niet beschikbaar zijn op maandag avond dan kan dit een probleem zijn.

Levering en ingrediënten

We kregen 1 dag voor de levering al een sms; uw bestelling wordt rond 19:58 afgeleverd. We stonden ervan te kijken dat dit zo precies werd aangegeven. Uiteindelijk stond de bezorger rond 19:30 bij ons op de stoep. Een vriendelijke man van PostNL leverde de losse maaltijdzakken af. De box voelde koud aan, en dat kwam niet alleen omdat het buiten koud was. Je kon merken dat de box goed gekoeld werd vervoerd. Eenmaal de box open werd deze gedachte bevestigd want alles voelde vers aan. Een laagje condens op de groente maakte ons erg enthousiast. Als eerste pak je uit de zakken de losse recepten. Hierin staat wat je gaat eten en welke ingredienten je daar precies voor nodig hebt. Dit moet je dus goed sorteren. Vervolgens leg je alle producten netjes in de koelkast die vers moeten worden bewaard. De rest kun je opbergen of in het pakket laten zitten. Zoals op de foto’s te zien is ontvingen we een zak met veel variatie. Vlees, kip, bonenburger, sla, diverse groente en kruiden/sausjes. Vooral dat laatste maakt deze maaltijdbox echt uniek. Dit soort sausjes en kruiden worden speciaal samengesteld en zijn niet zomaar bij de supermarkt op de hoek te koop.

Kwaliteit en Versheid

Dinsdagavond was het dan zover, het eerste diner wordt gekookt. Spannend want er kwamen twee vrienden mee-eten. Alle groenten waren kwalitatief erg goed. Zowel de spruiten van deze avond, als de groente die nog zou gaan volgen. Als we inhoudelijk naar de groenten gaan kijken dan kunnen we zeggen dat de spuiten netjes waren. Er zijn geen “rotte plekken” of smerige blaadjes te vinden. Met zorg geoogst en geselecteerd. Zowel de appels en uien waren fris en zonder beschadigingen. Het vlees blinkt wel echt uit in deze box, ook al ligt er misschien niet zozeer de nadruk op. De biefstuk was gemakkelijk te bereiden en heerlijk mals. Ook de Kipdijspiezen waren van voortreffelijke kwaliteit. De bonenburger is iets waar je van moet houden. Wij vonden deze vleesvervanger uiteindelijk wel verrassend. de Familiebox denkt goed na over combinaties, dat merk je direct. Alles past goed bij elkaar, ook combinaties waarvan je op het eerste gezicht denkt: “Mwah, moet dat nou?”. De tijdsaanduiding bij de recepten klopt redelijk goed. Mensen die minder ervaren zijn met aardappels schillen en groentes voorbereiden hebben misschien 10 minuten extra nodig. Dit is echter allemaal goed te overzien.

de Familiebox recepten

Uiteindelijk is het natuurlijk de vraag; wat ga je koken met al die lekkere producten. Het recepten boekje legt in ongeveer 8 duidelijke stappen uit wat je precies moet doen. De meeste gerechten maak je tussen 25 en 35 minuten klaar. Het eindresultaat is te zien op de foto’s hiernaast. Deze week stonden de volgende gerechten op het menu:

Gerecht 1: Biefstuk met roergebakken spruitjes en aardappelpuree
Dit gerecht bestond uit de volgende ingrediënten:
Runderbiefstuk, Aardappel, Spruiten, Ui, Appel, Ketjap woksaus en Verse peterselie.
Gerecht 2: Kipdijspies met kruidige bloemkoolschotel
Dit gerecht bestond uit de volgende ingrediënten:
Kipdijspies, Volkorenspaghetti, Bloemkool, Groene paprika, Cottage cheese, Amandelen, Blanke rozijnen en Verse peterselie.
Gerecht 3: Bonenburger met rijst en gebakken zilveruitjes
Dit gerecht bestond uit de volgende ingrediënten:
Bonenburger, Witte rijst, Veldsla, Komkommer, Cherrytomaatjes, Zilveruitjes, Knoflook en Kruidenmix Takoyaki.

Flexibel lidmaatschap
Wil je de maaltijdbox vaker ontvangen, dan maakt de Familiebox gebruik van een flexibel lidmaatschap. Deze kan je eenvoudig activeren via je online account, of neem contact op met de klantenservice.

Mijn de Familiebox
Op defamiliebox.nl kun je eventuele wijzigingen doorgeven in je leveringen. Ga je op vakantie of komt het een weekje niet uit laat het dan weten via jouw persoonlijke pagina. Kom je er niet uit of geef je het liever persoonlijk door kun ze ook altijd bellen of e-mailen.

Wat als je niet thuis bent?
Als je tijdens de levering niet thuis bent, bezorgen ze de box bij de buren en ontvang je een briefje in de bus met het afleveradres. Het is goed om bij je adresgegevens een voorkeur aan te geven waar de box in buurt moet worden achtergelaten, indien je niet thuis bent.

Hoe werkt de betaling?
De eerste box wordt binnen 3 werkdagen na aanmelding geïncasseerd. Vervolgboxen binnen 5 werkdagen na de levering.

Handig om in huis te hebben
6 dagen voor de levering ontvang je een Menu mail met informatie over de levering. Hierin staat ook vermeld welke producten handig zijn om in huis te hebben (denk aan zout, peper, etc).

Wat doe je met de box?
de Familiebox recycled de boxen zo veel mogelijk. Ze zouden het op prijs stellen als je de lege boxen weer meegeeft aan de bezorger. Er zit geen statiegeld op de boxen. Als je de box zelf weg wil gooien dan vragen ze je te denken aan het milieu en de box bij het oud papier te deponeren.

Hoe is de Familiebox bereikbaar?
De klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 19.00 uur op telefoonnummer: 085-0270005 of via e-mail info@defamiliebox.nl.

review de Familiebox
  • Bestelproces
  • Variatie in maaltijdboxen
  • Bezorging
  • Kwaliteit ingrediënten
  • Kwaliteit recepten
  • Duurzaamheid

Samenvatting

Samengevat kunnen we zeggen dat de de Familiebox een fantastische box is. Het bestel proces is innovatief en loopt heerlijk soepel. De bezorging van de de Familiebox is, zoals wel blijkt uit deze review, van hoge kwaliteit. Aardige bezorger en een goed gekoelde box. De ingrediënten zijn van hoge kwaliteit en het is leuk dat de Familiebox een koppeling maakt met de boeren. De twee beschikbare boxen, de variatiebox en de familiebox, zijn zeker het uitproberen waard. Wij denken dat je snel gewend raakt aan deze maaltijdbox en op lange termijn echt tijdwinst gaat halen uit dit mooie product. Enthousiast geworden? Bestel dan jouw eigen de Familiebox. We zijn benieuwd naar jouw review!

4.6
User Rating: 4.8 (10 votes)
Sending