Kook jij of ik

Het is al jaren een trend: de maaltijdbox. Je besteld een box vol ingrediënten en gaat aan de slag met de meegeleverde recepten. Vaak kost het bereiden van een gerecht uit zo’n maaltijdbox tussen de 30 en 40 minuten. Toch best lang voor sommige gezinnen. Als je het druk hebt met de dagelijkse bezigheden als huishouden, boodschappen doen, sport en andere hobbies kan het handig zijn om reeds voorgekookte maaltijden te bestellen. Stoffig? Nee hoor. Zeker niet met kook jij of ik. Het concept kook jij of ik staat voor gemak en snelheid. Je besteld de box via internet, kiest zelf een aantal gerechten uit en kunt na de levering direct aan de slag. Vaak heb je binnen 10 minuten een luxe bereide maaltijd op tafel staan. In deze kook jij of ik review testen we deze box (net als bijv. Marley Spoon) en bekijken we smaak, versheid en nog een aantal aspecten van deze foodbox. Onze ervaringen over kook jij of kook ik lees je onderaan deze pagina (eindoordeel een 4.1/5). Per gerecht hebben we onze bevindingen voor je op een rijtje gezet.

Beoordeling kook jij of ik

Voor deze website testen we maaltijdboxen op diverse punten. Zo’n uniek concept als kook of ik is dan helemaal interessant om te proberen. Ook wij hebben wel eens last van drukte en stress. Dan is het lekker om snel iets lekkers op tafel te kunnen zetten, om vervolgens weer aan het werk te kunnen. Wanneer je op de website van kook jij of ik een bestelling plaats kun je kiezen uit: “Zelf koken” of “Bereide gerechten”. Je kunt hier zelf een combinatie van maken. Zo kun je ervoor kiezen om twee gerechten kant en klaar aan te laten leveren, en zelf nog twee gerechten te koken. Dit laatste lijkt dan meer op het standaard maaltijdbox concept. Het bestellen op kookjijofik.nl gaat snel en gemakkelijk. De gerechten staan overzichtelijk gesorteerd en het is duidelijk welke gerechten al voorgekookt zijn. Er staat expliciet vermeld hoeveel tijd je per maaltijd kwijt bent aan de bereiding. Ook de gekoelde bezorging was prima voor elkaar. Alle ingrediënten en de voorgekookte pakketten kwamen in 1 tas aan. Per maaltijd haal je eruit wat je nodig hebt. Lees hieronder verder om onze mening over kook jij of ik per maaltijd te lezen.

Het eerste gerecht was de gebakken heilbotfilet. Welke ingrediënten heeft kook jij of ik daarvoor gebruikt? Een stuk heilbotfilet, aardappelpuree met selderij en knoflook, spitskool en groentesaus. In het recept stond dat de spitskool in een apart bakje zou worden geleverd. Dit was echter niet het geval. Deze kant-en-klaar maaltijd kon na het prikken van wat gaatjes in de verpakking direct de magnetron in. De heilbot hebben we even gebakken in een pan. De smaak van dit gerecht was prima. De vis was erg vers wat het totaal ophaalde naar een goede maaltijd. Dit gerecht zouden we zeker nog eens willen proberen.

Daarna volgde de rundergoulash met basmati rijst en frisse komkommersalade. Hiervoor kregen we rundergoulash, rijst en een komkommerslade in een los bakje. De rijst moesten we zelf koken en de rundergoulash moest worden warm gemaakt in de magnetron. De smaak van dit gerecht viel wat tegen. De komkommerslade was fris. De goulash mocht wat meer smaak hebben. De portie was voor 1 persoon prima. Ook was dit gerecht netjes binnen de aangegeven bereidingstijd te maken. Dit is te vergelijken met bijvoorbeeld HelloFesh.

Recensie Kook jij of Kook ik

Het derde gerecht was de pittige gemarineerde drumsticks met gebakken rijst en kerriesaus met ananas. Hiervoor ontvingen we twee drumsticks, een rijstschotel met boontjes voor in de magnetron en een kerriesaus in een los bakje. Bereidingstijd: 30 minuten. Toch wat aan de lange kant natuurlijk. Dit had te maken met de drumstick uit de kook jij of ik maaltijdbox. Wij vonden de rijst en boontjes wat aan de droge kant en de saus smakeloos. Dat viel tegen. De kip was echter erg goed!

Het laatste gerecht dat we hebben geprobeerd was weer een door kook jij of ik bereid gerecht. Het was Bulgur met paddenstoelen, venkel en zoete aardappel. Zoals op de foto te zien is; erg lekker. De smaak van de bulgur was goed, net als de paddenstoelen. De Crème fraîche was lekker te combineren met de koriander. We hebben hier een fris sausje van kunnen maken wat het gerecht zeker ten goede kwam. Binnen 10 minuten kunnen we oprecht zeggen dat er een luxe bereide maaltijd van kook jij of ik op tafel stond. Een gevarieerd gerecht met een goede portie.

Review Kook jij of ik
  • Smaak
  • Keuze mogelijkheden
  • Recepten
  • Versheid
  • Bestelproces
  • Bezorging

Wat vinden wij van de kook jij of ik maaltijdbox?

Deze foodbox is anders als andere boxen. Wanneer je op de website je maaltijdbox samenstelt maak je een keuken tussen; kook ik zelf, of wordt er voor mij gekookt. Kant en klaar maaltijden hebben over het algemeen de stempel "minder vers" en "minder smaak". Op zekere hoogte is dit bij kook jij of ik ook het geval. Echter, de kwaliteit en versheid is daarentegen best goed. We omschrijven de kant-en-klaar maaltijden daarom liever als "luxer kant-en-klaar". Het bestelproces en de bezorging gaat feilloos. De vis en kip waren vers. Groente is wat aan de droge kant. Houdbaarheid is prima. Er is daarnaast voor iedereen wel iets lekkers te kiezen op de site. Daarbij kies je zelf gemakkelijk of het al voor je gekookt moet worden, of dat je zelf iets langer in de keuken wilt staan. Kortom: Wil jij snel wat "luxe" op tafel? Dan is de kook jij of ik maaltijdbox echt iets wat je moet proberen.

4.1
User Rating: 4.7 (6 votes)
Sending