Review HelloFresh

Een van de eerste boxen die wij hebben getest is de HelloFresh maaltijdbox. Deze populaire maaltijdbox is al jaren actief in Nederland. De laatste maanden hebben ze echter flink aan populariteit gewonnen. HelloFresh staat voor gezonde recepten, verse ingredienten waarmee je gemakkelijk zelf je maaltijden kunt koken. Volledig gratis thuisbezorgd. Dat moesten wij natuurlijk even zelf ondervinden. We namen de proef op de som en bestelden de maaltijdbox van HelloFresh. Ze hebben de originalbox, veggiebox, en de familybox. Deze review gaat verder in op de familybox van hellofresh. Verder bieden ze nog een ontbijtbox en fruitbox aan. Ook voor wijn kun je bij ze terecht. Via onze hellofresh pagina lees je meer informatie over het bedrijf en via onze hellofresh kortingscodepagina vind je direct de beste hellofresh aanbiedingen. We wensen je alvast veel kookplezier en eet smakelijk, ook namens HelloFresh!


hellofresh

Bestelproces bij HelloFresh

Op de website van HelloFresh kun je gemakkelijk zien wat er voor mogelijkheden zijn. Er zijn 3 maaltijdboxen die geschikt zij voor een avondmaaltijd. Zo is er de veggiebox; “Onze Veggiebox bevat alle ingrediënten, in precies afgemeten hoeveelheden, voor 3 gevarieerde maaltijden zonder vlees en vis”. Daarnaast is er de originalbox; “De Originalbox bevat recepten voor vlees-, vis- en vegetarische gerechten en alle ingrediënten die je daarvoor nodig hebt en wordt wekelijks bij jou bezorgd”. Als laatste is er de familybox; “Onze Familybox bevat alle ingrediënten, in exact afgemeten hoeveelheden, voor 3 gevarieerde maaltijden voor het hele gezin (vanaf 2 jaar)”. Al deze boxen zijn geschikt voor gezinnen tot 6 personen. Prijzen variëren van 30 tot 79 euro, afhankelijk van de grootte van de gekozen box. Hellofresh biedt een gemakkelijke website waarop je precies kunt bekijken wat er in de maaltijdbox zit. Na je bestelling ontvang je een mailtje met een overzicht van de recepten van jouw maaltijdbox en kun je meer lezen over de ingredienten. Verder kun je inloggen op de website om je gegevens te wijzigen. Wat wij erg prettig vinden aan hellofresh is het aantal bezorg-momenten. Je kunt verschillende dagen selecteren. Afhankelijk van wat jou het beste uitkomt laat je de bezorger langskomen. Woensdag, zaterdag of zelfs op zondag. Betalen kan gemakkelijk via iDeal of andere methoden. Je ontvang een sms met een geschatte bezorgtijd, ook erg handig!

Levering en ingrediënten

Zoals hellofresh aangaf op hun website kreeg ik netjes een sms met daarin de tijd voor de bezorging. De bezorger was keurig 10 minuten te vroeg. Dat vind ik persoonlijk erg prettig. Een erg aardige vrouw leverde de box af en en wenste mee smakelijk eten. Ook de box van hellofresh wordt gekoeld bezorgd, dat voel je direct. De speciale hellofresh busjes zijn uitgerust met een goed koelsysteem want alle ingredienten waren netjes koel op temperatuur. Een vereiste natuurlijk. Op de verpakking staan wat leuke zinnetjes van HelloFresh. Als je de box opent zie je een receptenboekje liggen. Dit boekje bevat informatie over de ingredienten en de recepten. Per avond kun je er een papiertje afscheuren. Dit is handig omdat zo niet het hele boekje vies wordt tijdens het koken. Elke recept staat overzichtelijk uitgelegd. Stap voor stap wordt je begeleid. Wij vinden persoonlijk de stappen wel wat onduidelijk af en toe. Er wordt de veel aan de kookervaring van de “thuiskok” overgelaten. De klantenservice van HelloFresh kan je echter bijstaan indien je problemen ondervind. Hun service is snel en effectief. Voor de gerechten in onze maaltijdbox moesten we daarnaast een aantal ingredienten zelf op voorraad hebben. Zoals bouillon en specerijen. Dit is toch wel erg jammer. Je verwacht als je een maaltijdbox besteld dat ze 100% compleet is en je niet zelf nog producten in de supermarkt moet kopen. Daarom had je nou net een maaltijdbox van hellofresh gekocht.

Kwaliteit en Versheid

Op maandagavond was het moment daar om het eerste gerecht te koken. We bekeken de ingredienten die we nodig hadden goed. De groenten waren vers en verassend. Een meiraap had ik persoonlijk nog nooit gegeten. HelloFresh staat hierdoor 1-0 voor, want ik wordt graag geïnspireerd. De vis was van goede kwaliteit. Wat ik persoonlijk erg jammer vond is de aardappelen. Bij andere maaltijdboxen hebben we gezien dat deze netjes schoon werden geleverd. HelloFresh heeft ervoor gekozen om ze puur “direct van de boer” te leveren”. De kwaliteit van deze aardappelen was sowieso ook aan de slechte kant. Het vlees was daarentegen weer verassend goed. Je kunt goed zien dat er is nagedacht over de product-combinaties in de recepten van hellofresh. Het laatste gerecht was vegetarisch. Een lasagna met broccoli en kaas. Wat ons opviel was dat het recept was aan de onduidelijke kant was, waardoor we uiteindelijk iets te weinig saus konden maken. De lasagne bladen waren weer van uitstekende kwaliteit. We hebben het even opgezocht, maar deze waren niet in een normale supermarkt te koop. De tijdsindicatie voor het koken is redelijk goed. Af en toe duurde het een paar minuten langer. Van alle gerechten moeten we wel vermelden dat ze erg vlak van smaak zijn. Voor de kinderen zit er in de familybox van hellofresh nog een leuke kleurplaat en verder zijn er kortingsbonnen voor andere producten meegeleverd.

HelloFresh recepten

Deze week stonden er 3 hellofresh gerechten op het programma. Op de receptenkaarten, en in de email/website, staan kooktips per maaltijd. Dit helpt je om alles precies zo te maken als op de foto’s. Zo geven ze tips voor het braden van het vlees en stomen van de vis. De gerechten hebben we in gemiddeld 35 minuten op tafel kunnen zetten. Hiernaast vind je foto’s van de eindresultaten.

Gerecht 1: Gestoomde vis met meiraap en kokosrijst, Zachte romige kabeljauw met zoete rijst.
Ingrediënten: Rode Peper, Prei, Meiraap, Limoen, Kokosmelk, Kabeljauwfilet,Pandanrijst, Zonnebloemolie, Peper En Zout
Gerecht 2: Duitse biefstuk met andijviestamppot.
Ingrediënten: Irene Aardappelen, Rode Ui, Duitse Biefstuk, Andijvie, Kruidenkaasblokjes, Roomboter, Zwarte Balsamicoazijn, Melk, Mosterd, Peper En Zout
Gerecht 3: Lasagne met broccoli-kaassaus
Ingrediënten: Knoflookteen, Courgette, Broccoli, Kookroom, Oude Kaas, Tijm, Lasagnebladen, Pijnboompitten, Groentebouillon, Roomboter, Bloem, Olijfolie, Peper En Zout

Zelf toevoegen aan de Familybox: Zonnebloemolie, Olijfolie, Peper en zout, Groentebouillon, Bloem, Roomboter, Zwarte balsamicoazijn, Melk en Mosterd. Een aantal van deze producten had mijns inziens gemakkelijk meegeleverd kunnen worden zonder al te veel extra kosten.

Review HelloFresh
  • Bestelproces
  • Variatie in maaltijdboxen
  • Bezorging
  • Kwaliteit ingrediënten
  • Kwaliteit recepten
  • Duurzaamheid

Samenvatting

Over het algemeen genomen is HelloFresh een prima maaltijdbox. Ze hebben veel keuze, veel bezorg-momenten en een goede service. Qua ingredienten is de kwaliteit soms wat aan de magere kant. Waar de vis en vlees van hoge kwaliteit zijn, zijn de groenten en aardappelen wat minder. Elke week zijn er nieuwe recepten dus je hebt genoeg vrijheid om een keer een box over te slaan mocht je hier behoefte aan hebben. HelloFresh is relatief goedkoop en heeft altijd leuke acties. Een voordeel is dat ze een box hebben van 2, 3, 4, 5 en zelfs 6 personen. Zo kan elk gezin kennis maken met hun maaltijdbox. De bezorging is was op tijd, netjes en gekoeld. De karntonnen box verpakking dien je zelf weg te gooien. Dit maakt de het wel iets minder duurzaam (ook gezien het aantal verpakkingen). Het is zeker de moeite waard om deze box te proberen!

3.8
User Rating: 3.0 (19 votes)
Sending