Let op: deze box wordt niet meer verkocht. Het actuele assortiment van de Familiebox is gewijzigd. Op dit moment kun je kiezen uit 3 verschillende boxen (een gezinsbox voor 2 personen, 3 personen of 4/5 personen). De variatiebox en flexitarierbox worden niet meer aangeboden. Wel kun je tegenwoordig zelf je recepten kiezen bij de Familiebox.

Flexitariërbox

Afgelopen week hebben we hem getest: de Flexitariërbox van Mathijs! Deze box is toegevoegd aan de lijn maaltijdboxen die Mathijs al langere tijd voerde. Eerder schreven we al een review over de familiebox en de variatiebox. De Flexitariërbox is geschikt voor bewuste consumenten die minder vleesproducten willen eten. Mensen die zoeken naar smaakvolle recepten en bovendien geïnspireerd willen worden door culturen van over de hele wereld. Er zitten in de Flexitariër maaltijdbox altijd twee gerechten die volledig vegetarisch zijn. Daarnaast vind je er een visrecept in. Het laatste gerecht is een biologisch vleesgerecht. Hiermee speelt de Familiebox in op een gezondere en bewustere levensstijl. Flexibel vegetarisch! Wij denken dat jij deze box zeker eens moet proberen. Je kun je flexitarierbox nu direct bestellen door op de knop hieronder te klikken (of bekijk de de Familiebox kortingscode). Wil je liever eerst onze ervaring lezen? Lees dan hieronder verder.


de Familiebox


De Flexitariërbox op tafel

Daar gaat de deurbel; Hallo Meneer, ik heb hier uw maaltijdbox. Een vriendelijke bezorger overhandigd mij de Flexitarier box. Een grote groene box vol met goede gekoelde ingrediënten. Dat wordt smullen! Nadat de box is bezorgd hebben we direct het eerste gerecht gemaakt. Alle ingrediënten hebben we gesorteerd op recept en in de koelkast gelegd. Daarna begonnen we met het eerste gerecht: Tartaar met truffelmayonaise en geroosterde worteltjes. Een heerlijk gerecht met goede smaak. De geleverde truffelmayonaise was erg goed. Niet iets wat je standaard in huis haalt. Dit is ook het geval voor de oesterzwammen. Een smaak die je niet vaak uit eigen koken kunt produceren. Wij gaan dit recept zeker nog eens weer proberen. Prima binnen 30 minuten op tafel te zetten! Wat heb je nodig voor dit gerecht: bos bospenen, knoflookteentjes, Krieltjes, oesterzwammen*, rode uien, tartaartjes*. truffelmayonaise*, verse rozemarijn*, aluminiumfolie, bakpapier, boter, olijfolie, peper & zout.

Het Flexitariërbox receptenboek

Wat wij aan de Flexitariërbox er kunnen waarderen is het receptenboek. de Familiebox levert duidelijke boekjes met heldere instructies zodat je de gerechten uit de Flexitariërbox ook echt daadwerkelijk binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Handig dus, voor koks met twee linker handen. Ze bieden eenvoudige kookinstructies en een ingrediëntenlijst per gerecht zodat je direct weet wat je voor een recept uit de koelkast moet pakken. Het tweede recept waren de Oriëntaalse viskoekjes met gewokte andijvie. De viskoekjes waren erg lekker en de porties precies goed. Het meekoken van de taugé met de rijst is een aanrader. Met deze maaltijdbox leer je nieuwe kooktrucs die je later zelf nog eens kunt toepassen. De Flexitariërbox woksaus is weer speciaal ontwikkeld en kook je niet zomaar in de supermarkt. Wat heb je nodig om dit heerlijke Flexitariër recept te maken: andijvie*, bakje ketjap woksaus*, rode paprika’s, rode peper, taugé*, verse gember, viskoekjes, zilvervliesrijst, zoete ui, knoflookteentjes, olijfolie.

De Flexitariërbox bestellen

Op de website van de Familiebox vind je alle beschikbare boxen. De Flexitariërbox is de nieuwste box en brengt een vernieuwde smaak. Vegetarische eten is een trend en wordt steeds populairder in Nederland. Wil je laagdrempelig beginnen met vegetarisch eten, dus flexibel vegetarisch, dan is de Flexitariërbox voor jou echt geschikt. Het bestelproces op de website van de Familiebox is erg eenvoudig en je kunt zelf een geschikt bezorgmoment selecteren. Wil je een weekje overslaan dat is dit gewoon mogelijk. Je kunt het abonnement op de Flexitariërbox elk moment stopzetten. Genoeg feiten, we gaan verder met koken. Het derde gerecht dat we maakten was de Vlinderpasta met pesto en cherrytomaatjes. Deze viel bij ons wat minder in de smaak. Een eenvoudige maaltijd die wel erg gezond is. Qua smaak wat aan de flauwe kant. Porties waren weer prima. Om dit gerecht te koken hebben we de volgende ingrediënten uit de Flexitariërbox gebruikt: bakjes cherrytomaatjes, blokje kaas*, eieren*, pijnboompitten, potje groene pesto*, sperziebonen*, vlinderpasta.

Onze Flexitariërbox ervaringen

Het laatste gerecht was echt iets uit de andere keuken. We houden van experimenteren met eten en het proeven van smaken uit andere culturen. Dit volledig vegetarische gerecht is voor kinderen misschien iets minder geschikt. We hebben het dan over de Dadelfalafel met gegrilde groenten, couscous en relish. Dit gerecht uit de Flexitariërbox bevat veel vitaminen door de hoeveelheid verschillende groenten. Zo gebruikten we couscous, pakjes falafelballetjes dadel*, groentebouillon tablet, komkommer, little gems*, potjes relish, tomaten, verse peterselie*. De smaak van de Dadelfalafel was bijzonder. Je moet er misschien even aan wennen. De couscous was erg smaakvol. Het gerecht kon je goed op smaak brengen met wat zout en peper. Zorg wel dat je olijfolie in huis hebt. Kenmerkend voor dit gerecht is weer de eenvoud waarmee het te bereiden is. Koken met de Flexitariërbox is echt onwijs eenvoudig. Wij kijken nu al uit naar de volgende de Familiebox.

Beoordeling Flexitariërbox
  • Bestelproces
  • Variatie in maaltijdboxen
  • Bezorging
  • Kwaliteit ingrediënten
  • Kwaliteit recepten
  • Duurzaamheid

Ervaringen met de Flexitariërbox

Uiteindelijk kunnen we zeggen dat we enthousiast zijn geworden over de Flexitariërbox. Het is qua box niet veel anders dan de familiebox en variatiebox van de Familiebox. Toch is er een reden waarom jij de Flexitariërbox zou moeten bestellen. Het is gezonder! Wil jij ook bewuster met voedsel bezig zijn? Wil je ook meer variatie in je maaltijden aanbrengen? Kies dan voor deze flex-vegetarische box. 50% vegetarisch en een goede afwisseling van vis en vlees (dat bovendien nog biologisch is ook). Probeer deze box direct uit met korting. Klik daarvoor op een van de groene knoppen op deze pagina. Alvast smakelijk eten.

4.4
User Rating: 4.5 (2 votes)
Sending