Chef Ali

Ze beschrijven het zelf als: “De maaltijdbox voor iedereen”. De Chef Ali maaltijdbox kan wel eens een revolutie veroorzaken binnen het boodschappen proces van moslims in Nederland. Daar waar gewone maaltijdbox als HelloFresh of Marley Spoon geen rekening houden met Halal tradities, doet Chef Ali dit wel. Maar maken ze hun statement “Verse ingrediënten & het beste halal vlees, wekelijks bij jou aan huis bezorgd” wel waar? In deze Chef Ali review beoordelen we de kwaliteit van deze halal foodbox. We zijn vooral benieuwd naar de recepten van tv-chef Mounir Toub. Deze kok van 24 kitchen is bij dit boodschappenpakket betrokken.

Wat is Chef Ali?

Deze maaltijdbox is opgericht door 3 moslims uit Amsterdam. Allemaal met een passie voor eten maar wel volgens Halal tradities. Omdat ze zelf graag een maaltijdbox wilden proberen, maar geen schikte Halal-foodbox konden vinden, hebben ze er zelf een ontwikkeld. Inmiddels leveren ze maandelijks honderden boxen af bij Nederlandse klanten. Met een focus op puur en eerlijk scharrelvlees vrij van geur en kleurstoffen maakt Mounir Toub inspirerende recepten voor de Chef Ali box. Veel gerechten uit de Arabische, Mediterrane en Wereldkeuken. De gerechten zet je binnen 30 minuten op tafel.

Chef Ali bestellen en bezorgen
Er wordt gewerkt met verse biologische groenten en fruit uit eigen moestuin, seizoensproducten van de beste lokale groenteboeren en duurzaam gevangen vis. Verder wordt het Chef Ali pakket wekelijks op zaterdag gekoeld thuisbezorgd. Je hoeft daarvoor niet extra te betalen. Je kunt de box éénmalig bestellen of kiezen voor een flexibel abonnement die je altijd kunt pauzeren of stop zetten. De prijs voor deze box is €29 (3 dagen, 3 personen). Je kunt de Chef Ali ook bestellen voor 4,5, of 6 personen. Zo kun je met het hele gezin genieten van heerlijk Halal eten. Het ligt in lijn met bijvoorbeeld de Allerhande Box.

Snelle Vispizza

Hmm, een snelle vispizza. Dit gerecht, vol met zeevruchten is zeer snel te maken. De standaard vooraf gebakken broodjes dienen als bodem. De tomatensaus in combinatie met de kruiden zorgde voor een goede basis. De groente, ui, en paprika dienen als basis. De pizza maakten we af met de vis (mossel, schelpdieren, krab en nog een aantal andere zeevruchten. Omdat wij niet heel erg gek zijn op “veel” vis, hebben we de dosering wat gematigd. Met de meegeleverde kaas maakten we de vispizza af. De smaak was goed. Door de pizza iets langer in de oven te houden werd hij extra krokant. Laten we zeggen; het is weer eens wat anders!

Kidneybonen met pastinaak en gebakken appel

Het vegetarische gerecht van deze Chef Ali maaltijdbox was de “Kidneybonen met pastinaak en gebakken appel”. Een bijzonder smaakvol recept. De kidneybonen zijn een prima vleesvervanger. De portie-grote was ook goed. Dit geldt overigens voor alle gerechten uit deze foodbox. De gebakken appel maakt het gerecht wat frisser. Wel was het totaal wat aan de droge kant. Een sausje of iets dergelijks had niet misstaan bij dit gerecht. Grote voordeel was ook bij dit gerecht de korte bereidingstijd. Je zet binnen korte tijd iets lekkers op tafel met de Chef Ali box!

Rucola Stamppot met gekarameliseerde uit en kalfsmerquez

Het laatste gerecht was de Chef Ali Rucola Stamppot met gekarameliseerde uit en kalfsmerquez. Dit gerecht was erg makkelijk te maken. Binnen 20 minuten op tafel. De tips in het receptenboekje waren erg praktisch. Wat we vooral handig vinden aan het receptenboekje is de tabel met ingrediënten-verdeling p/p. Zo kun je, wanneer je deze stamppot later nog eens wil maken voor meer personen snel zien hoeveel je per product nodig hebt. De smaak van het vlees was wat zurig. De rucola stamppot gecombineerd met de uit was echter erg lekker.

Review Chef Ali Maaltijdbox
  • Bestelproces
  • Variatie in maaltijdboxen
  • Bezorging
  • Kwaliteit ingrediënten
  • Kwaliteit recepten
  • Duurzaamheid

Onze ervaring met Chef Ali

De maaltijdbox van Chef Ali is handig voor mensen die Halal willen eten, of bewuster willen omgaan met vlees bijvoorbeeld. Met een focus op moslims maar ook toegankelijk voor andere consumenten. De box is prima. De kwaliteit van de producten is goed. De recepten af en toe wast onduidelijk en geen tijdsindicatie (terwijl wij vinden dat tijd juist een pluspunt was bij deze box). Het bestel proces is een eenvoudig, juist omdat er maar 1 chef Ali maaltijdbox te koop is. Wel weinig variatie in box-keuze dus. Geen vegetarische mogelijkheden of zelfkeuze in gerechten. Al met al beoordelen wij van maaltijdbox.net de Chef Ali maaltijdbox met een 3.8/5.0.

3.8
User Rating: 3.7 (38 votes)
Sending