Review Boerschappen

Ben jij benieuwd wat je kunt verwachten van de boerschappen box? Lees dan zeker even deze korte reviews. Op de website van deze aanbieder kun je duidelijk bekijken welke verschillende boxen er allemaal te bestellen zijn. Er wordt onderscheid gemaakt tussen 4 verschillende producten. Zo zijn er de oogst box en vangst box: dit zijn pakketten met daarin veel verschillende ingredienten zonder dat vast staat wat je er precies mee moet koken. De compleet box en vegan box zijn meer echte maaltijdboxen. Er worden recepten meegeleverd en je kunt direct aan de slag met koken. Bij veel boxen wordt ook extra’s als zuivel meegeleverd (denk aan eieren, kaas, melk en/of brood).

Beoordeling boerschappen box

In deze review gaan we verder in op de vangst box. De compleet box hebben we ook getest, en deze is erg positief ontvangen. De vangst box hebben we getest in oktober 2019. De inhoudt van de box was geschikt voor 2 personen en bevatte de volgende ingrediënten:

  • Eieren
  • Melk (Ambachtelijke halfvolle melk)
  • Kaas
  • Vis (Roodbaarsfilet)
  • Vlees (Biefstuk)
  • Kip (Maiskip dijenvlees)

Boeren omelet

Allereerst zijn we aan de slag gegaan met de verschillende zuivelproducten. De kaas, eieren en melk hebben we gebruikt voor het maken van een heerlijke boeren omelet. Een goede lunch om vervolgens te kunnen bedenken wat we met de rest van de ingrediënten gingen doen. De melk was erg vers en viel goed in de smaak. Hetzelfde geldt ook voor de kaas overigens. Het voordeel van Boerschappen is dat je naast producten voor de avondmaaltijd ook wat extra boodschappen krijgt waar je altijd wel wat aan hebt. Wie gebruikt er nou geen kaas of melk? Deze service is vergelijkbaar met Willem en Drees. Daar kun je deze losse zuivelproducten bij je maaltijdbox bestellen.

Kippendijfilet

De eerste avond hebben we gekozen voor een heerlijk gezond gerecht met de kippendijfilet. We hebben dit gecombineerd met aardappelen uit de oven en een lekkere broccoli. Daarbij serveerden we een eigengemaakte champignon-mosterdsaus waar we de kip lekker verder in hebben doorgegaard. Een eenvoudig te maken recept.

Biefstuk

De tweede avond hebben we gekozen voor een oosterse twist. Voedzame Japanse (teriyaki) biefstukreepjes met rijst en diverse groenten (paprika, ui, snijbonen en prei). Vooraf hebben we de biefstukreepjes lekker lang in de saus laten liggen zodat de teriyaki smaak goed in het vlees kon trekken. Wij werden erg blij van de kwaliteit van de biefstuk: smullen maar!

Roodbaarsfilet

De laatste maaltijd die we hebben gekookt met boerschappen was de roodbaarsfilet op een bedje van rijst en frisse groente met noten. De vis hebben we langzaam gegaard met daarbij knoflook en een beetje citroensap. De portie was erg goed. Een fris gerecht dat smaakte naar meer. Deze vis was een hoogtepunt van onze week!

Samenvatting recensie Boerschappen

Over het algemeen zijn we over boerschappen erg positief. Het is een innovatief bedrijf dat staat voor gezond en lekker eten op een duurzame manier. De producten zijn van hoge kwaliteit en de versheid is uitstekend. Niet alles is 100% biologisch met keurmerk. De compleet box is echt een maaltijdbox te noemen. De box uit de review (vangst box en oogst box) zijn toch wat beperkter. Je moet zelf nog veel tijd in de gerechten investeren. En laat dat nou net niet het doel zijn van een maaltijdbox. Je moet dit product dus echt alleen kiezen als je zelf nog de volledige vrijheid wilt hebben om te kiezen wat je er precies mee gaat koken. De vis was eg lekker en eenvoudig op smaak te brengen. Voor de biefstuk geldt eigenlijk hetzelfde. De kip vonden we verhoudingsgewijs het minst. Toch vinden we dat je de box van boerschappen zeker eens moet uitproberen. De vlees en vis zijn namelijk wel van hogere kwaliteit i.v.m. andere boxen, maar de prijs is daar natuurlijk ook naar.