Willem&Drees is een samenwerking aangegaan met Ekomenu. Hun heerlijke recepten en biologische producten vind je nu terug in het ‘mijn persoonlijke menu’ van Ekomenu. Bekijk direct hele aanbod op de nieuwe website.

Beebox review

Biologische maaltijdboxen zijn er nog niet heel veel, maar toch kunnen we melden dat er in ieder geval een aanbieder is die ons positief verrast heeft. Het gaat dan om de BeeBox. Deze maaltijdbox aanbieder heeft de focus op 1 heel belangrijk aspect binnen voeding; ‘bewust eten’. De Beebox weet hoe belangrijk het is om gezonde ingredienten te leveren. Groenten direct van het land, zonder allerlei chemische toevoegingen. Puur en Gezond, daar staat de Beebox voor. De grote vraag is natuurlijk; maken ze dit waar? In deze review kom je erachter wat wij van de beebox vinden en waarom je deze eventueel zou moeten uitproberen. Er zijn een 4tal boxen te bestellen. Zo is er de BOX Extra, de BOX Maaltijden, de BOX Leefstijl koolhydraatarm en BOX Leefstijl vegetarisch. In deze review zullen we verder inzoomen op de Beebox Maaltijden. Wij bieden op deze website verder extra informatie over de beebox en hebben informatie over een eventuele beebox kortingscode zodat je de box goedkoop kunt uitproberen. Wanneer je de Beebox zelf wilt test kun je dat gemakkelijk doen door hieronder op de bestelknop te klikken.


beebos


Bestelproces bij Beebox

Het bestelproces bij de Beebox is wat ingewikkelder dan bij andere maaltijdboxen. De website is recentelijk totaal vernieuwd wat een hele boel hordes heeft weggenomen. Een nadeel van de Beebox is dat je hem altijd voor minimaal twee levering moet bestellen en afrekenen. Je kun op de site kiezen uit 3 verschillende maaltijdbox. Gericht op de bewuste food consument, vegetarische leefstijl of koolhydraatarm. De boxen zijn beschikbaar voor 2 of 4 personen. Alle gerechten staan op de website vermeld. Er wordt op de site duidelijk uitgelegd waar de Beebox voor staat. Zo vind je informatie over de lokale ondernemers en natuurlijk leveranciers. Veel producten uit de beebox komen van Nederlandse bodem en worden 100% duurzaam gemaakt. Niet voor niets hebben ze daarom alle benodigde keurmerken om zich met recht de meest “biologische maaltijdbox” van Nederland te noemen.
Bij beebox werken ze nog niet met gelikte mailtjes en sms verificatie. Het draait volledig om het product en minder om het merk. Je kunt daaraan zien dat het bedrijf nog in de opstart-fase zit. Op lange termijn verwachten we dat ze op dit gebied nog flink zullen innoveren, wat het verschil tussen beebox en concurrenten kleiner zal maken. Een echte hollandse leverancier!

Levering en ingrediënten

De levering bij de Beebox wordt gedaan door een ondernemer uit de buurt. Hij/zij heeft een eigen bus die de boxen gekoeld bij je thuisbezorgd. Erg aardige mensen die wel in zijn voor een kort praatje. Je kunt ze alles vragen over de ingredienten of een bepaald recept. Wat betreft deze recepten is het goed om te weten dat Beebox, mede uit duurzaamheidsgedachte, de receptenkaarten niet print. Je dient ze zelf op internet op te zoeken. Aan jou vervolgens de keuze of je ze wilt printen of bijv. op je telefoon leest. De ingredienten zijn verrassend. Zo vind je geen standaard wortelen in je box maar unieke gekleurde varianten. En dat proef je. De basis van de box is zo’n 50% groente. Je ontvangt daarnaast vlees en/of vis om de gerechten compleet te maken. Indien je een vegetarische maaltijdbox hebt gesteld dan ontvang je meer biologische groenten en vleesvervangers. Alle maaltijden zijn compleet, maar je moet toch wel een aantal basisingredienten in huis hebben om alles te kunnen bereiden. Vooraf kun je lezen welke producten dit zijn zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wij zijn enthousiast en vinden de gerechten van de Beebox echt anders dan die van concurrerende maaltijdbox.

Kwaliteit en Versheid

Zoals we net hebben aangegeven zijn de gerechten bij Beebox net even anders als anders. Zo maakten wij een “pizza met zuurkool”. Op het eerste gezicht dachten wij; dat is gewaagd. Echter, wat de smaak fantastisch. Dit heeft alles te maken met de producten die de Beebox gebruikt. Geen standaard meel, maar een kwalitatieve product van een lokale leverancier. De groenten moet je zelf goed schoonmaken. Er wordt minder voorgewassen dan we gewend zijn bij andere boxen. Wat ons betreft past dit volledig bij de sfeer die beebox wil neerzetten. Direct van het land. Je proeft dat niet alleen, maar ervaart het dus ook door de manier waarop de producten/ingredienten worden geleverd. Het snijden van de ingredienten, en het verder voorbereiden van de recepten, wat erg makkelijk. Het recept dat je krijgt is vrij basic maar is duidelijk genoeg. De foto’s van hoe het eindresultaat moet worden vonden wij wat aan de slechte kant, dit kan beter. Houd je ervan om nieuwe smaken te ontdekken met producten van hollandse boeren, die op een biologische manier worden geproduceerd? Dan is de beebox dus echt iets voor jou.

Beebox recepten

De recepten van de Beebox zijn via internet benaderbaar. Je moet daarvoor op de website de juiste box selecteren om verwarring te voorkomen. Er worden soms dezelfde afbeelding gebruik voor verschillende gerechten waardoor je soms denkt dat er ingredienten niet geleverd zijn. Door op een recept te klikken en in het menu jouw maaltijdbox te selecteren weet je precies wat je nodig hebt. Verder staat er

Gerecht 1: PASTA PESTO MET PREI EN CHAMPIGNONS
2 stuks prei, 125 gram kastanje champignon, 75 gram verse pesto, 170 gram tarwepasta conchigli, 50 gram alfalfa, 1 teen knoflook, 2 el roomboter, 2 el olijfolie van goede kwaliteit, zout en peper.

Gerecht 2: HAMBURGER ‘TRIPLE FUN’
0.5 kilo regenboogpeen, 0.5 kilo double fun aardappel, 1 stuks gele ui, 2 stuks hamburger, 1 el roomboter, 2 el azijn, 2 el olie om in te bakken, 1 tl tijm, zout en peper.

Gerecht 3: FLAMMKUCHEN MET ZUURKOOL EN ROOKWORST
200 gram zuurkool, 1 stuks gele ui, 1 stuks elstar, 1 kropsla, 1 komkommer, 75 ml creme fraiche, 125 gram gelderse rookworst, 250 gram pizzamix, 2 el olijfolie van goede kwaliteit, 1 el (balsamico) azijn, honing, zout en peper.

Rechts op deze pagina vind je het eindresultaat van deze recepten. Alles was gemakkelijk te maken en voor zowel een beginnende als gevorderde kok een uitdaging. Het zijn maaltijden met smaken die je niet dagelijks tegenkomt. De pure biologische producten geven echt een uniek karakter aan de smaak van deze box. Vooral het vlees is erg lekker.

Review Beebox Biologische Maaltijdbox
  • Bestelproces
  • Variatie in maaltijdboxen
  • Bezorging
  • Kwaliteit ingrediënten
  • Kwaliteit recepten
  • Duurzaamheid

Samenvatting

De beebox, een maaltijdbox die net iets anders is dan de andere boxen. Deze leverancier focust zich volledig op duurzaamheid en biologische producten. Dit maakt het vergelijken van deze box direct een stuk lastiger dan de andere maaltijdboxen. Bijvoorbeeld omdat je alle recepten online moet opzoeken. Dit is duurzaam maar ook iets minder handig tijdens het koken. De box komt zo iets chaotischer over. Je weet niet precies welke ingredienten je voor welk gerecht moet gebruiken. Door dit vooral al op te zoeken kun je dit nadeel wat beperken. De productkwaliteit is uitstekend te noemen. Echt goed vers, en dat biologische karakter proef je op de een of andere manier wel. De recepten zijn goed en duidelijk. Prijzen van deze boxen zijn normaal, en de bezorging is prima. Je krijgt een leuk beebox kratje die ze elke week weer omruilen voor je nieuwe beebox maaltijdbox. Voor de bewuste consument is deze box ideaal. Ook omdat een speciale koolhydraatarme maaltijdbox hebben. De gerechten zijn makkelijk te maken binnen te aangegeven tijd op het recept. Afsluitend kunnen we nog vermelden dat de nieuwe website van Beebox een stuk overzichtelijker is geworden. Wil jij gezond eten? Probeer dan zeker eens de beebox!

4.3
User Rating: 4.5 (2 votes)
Sending